Vad tycker jag själv?

Vad roligt att så många svarade på dagens fråga trots att det inte var en sådan man bara kickar i. ;)
Det är ett intressant ämne, de flesta av er verkar dock tänka ganska lika.
Det var en tjej som frågade hur jag själv skulle ha gjort och eftersom det är en del av det jag arbetar med så tänkte jag att jag också skulle svara.

Jag får ju ganska ofta hästar med någon form av problem, det kan vara både i ridning och hantering och oftast är det för att det låst sig lite mellan hästen och ägaren som ägaren väljer att skicka hit sin häst.
De allra flesta hästägare är faktiskt väldigt duktiga på att kolla upp sina hästar om det plötsligt dyker upp problem och om de inte kommer vidare själva söker de flesta hjälp hos en person de tror kan hjälpa dem.
BRA tycker jag.
Om man är rädd och osäker och försöker lösa problemet på egen hand kan det i många fall göra det hela värre och till slut kan hästen bli rent av farlig att hantera.
Eller så slutar det i vissa fall med att hästen bara blir stående i en hage och det är ju varken roligt för den eller ryttaren.

Om jag själv skulle få problem med någon av mina hästar som jag kände att jag inte riktigt fixade så  skulle jag inte tveka en sekund att lämna den till någon kollega som jag tror kan hjälpa mig och om problemet sedan skulle kvarstå och vi inte skulle funka ihop skulle jag antagligen försöka sälja hästen till någon annan som den passar bättre med.
Det behöver ju inte vara så att problemet handlar om att hästen är "dum", utan det kan ju tex vara så att jag som ryttare pressar hästen att prestera över dens förmåga gång på gång och vi tappar lite av glädjen och förtroendet och det låser sig förmodligen lite hos båda.

Jag får även hästar ibland som står här i träning under en tid men där ägaren väljer att komma och träna själv här några gånger i veckan för att själv känna att hon/han hänger med i vad som händer och kan ta tag i problemet och få hjälp när de inte är ensamma. Det är ofta en bra lösning om man kan ordna det så.

Tack alla ni som svarade på dagens fråga, det är roligt att se att mina bloggläsare verkar vara riktigt kloka och duktiga! :)


Kommentarer
Postat av: Karin

Men du lär ju oss faktiskt en hel del genom din blogg också, så du är ju en del av våran klokhet eller vad man ska säga :)

2011-06-12 @ 21:03:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0