Stööörigt.

Nu tycker jag det är dags för ett sånt där störinlägg. Ni vet ju hur lätt man ibland kan reta upp sig på småsaker när det gäller hästar och stall mm och jag brukar skratta gott åt era kommentarer om vad ni stör er på.
Visst, man ska väl inte lägga energi på att störa sig men ibland kan man ju inte låta bli. ;)
För det mesta gör jag faktiskt inte det, stör mig alltså, nästan allt bara rinner av mig men imorse gick jag och funderade på störiga saker i stallet och retade nästan upp mig lite haha. ;)

Ok here we go...


Folk som jobbar eller hjälper till här (eller bara hälsar på och vill vara med och fixa)  och som inte ser hur man själv gör saker. Det är jättesnällt att de vill göra saker men det första man kollar om man hjälper någon med något är väl hur de vill ha det och hur de brukar göra?
Ser man inte heller hur saker stod eller såg ut när man tog dem? Tydligen missar många det och lämnar använda saker i ett helt annat skick än de var från början.


När folk stänger eltrådsgrindar som är gjorda av platta elband och inte snurrar upp dem! Jag får halvpanik av snurrade trådar. Ser folk inte hur fult det ser ut?
Lika fult är det med hagar med hängade trådar, hur jobbigt är det att stäcka upp dem? Det ser så jäkla slarvigt ut när det hänger lite.


Detta är ju kanske inte så speciellt hästigt men det händer ju med elever/kunder ibland. 
Många retar sig på människor som kommer för sent och visst är det irriterande när man står och väntar men jag måste ta upp hur mycket jag stör mig när folk kommer för tidigt när man bestämt tid.
Jag planerar ofta mina dagar så att jag vet precis när jag ska göra vad och jag blir superstressad när någon är för tidig.
Särskilt om personen tjatar om att de har tråkigt och att man ska skynda sig. Gaaah.
Det är väl inte mitt fel att de vaknade några timmar för tidigt och inte kan roa sig på egen hand.
Har man sagt att man ska ses någonstans tex kl 10 så kommer jag kl 10. Är jag för tidig själv så väntar jag i bilen eller liknande för att inte stressa den andra personen.


Veliga hästköpare. Åå, detta kan gå mig på nerverna. De ska prova 20 gånger, testa ALLT med hästen. De vill testa om den är lättskrämd genom att smälla i dörrar, hoppa runt som en idiot, provlasta, ska vara med när den skos, ska rida ut, promenera med den, hoppa alla typer av hinder som de någonsin kan komma på, även sådana som aldrig har eller någonsin kommer att förekomma på någon hoppbana, ta med den på träning mm.
För mig är det helt ofattbart att man inte från början vet om man gillar hästen eller inte. Är man sen så rädd för hästar att de inte ens får hoppa till någongång så kanske man inte ska köpa någon? 
Observera att jag för det mesta bara har snälla fina hästar som är vana att tävla, lastas, klippas, hoppa alla typer av hinder och inte har några konstigheter för sig så vida inte något annat har sagts.
Det värsta av allt är folk som vill göra allt detta ovan och sitter och provrider och hoppar hur många gånger som helst men sen ändå inte ska ha hästen och struntar i att höra av sig. Suck. 


Personer som kommer hit och bara släpper ut hundar och ungar vind för våg utan att fråga om det går bra.
Det är ingen jäkla fritidsgård. Irriterande på riktigt och faktiskt farligt!


Människor som stressar upp ens hästar. Det är både irriterande och lite obehagligt att se hur de snälla trygga hästarna förvandlas till små nervvrak när vissa människor hanterar dem. :(
Jag pratade med en kompis igår som har en ridskola och hon berättade att en elev där kan få vilken häst som helst att fullkomligt krypa ur skinnet. Det är lite obehagligt faktiskt.
Jag är själv väldigt chill med djuren och personer som håller på och rycker i grimskaft, petar på hästarna hela tiden och skriker eller slår till dem om de inte gör som personen vill är fruktansvärt stressande för både mig och hästarna. Usch, jag mår dåligt av det och jag förstår inte varför sådana personer inte taggar ner.
Om de ser att jag kan leda fyra hästar samtidigt på långa grimskaft och de själva inte ens kan ta en av de hästarna utan att den är gaaaalen och går på bakbenen så måste de ju inse att problemet ligger hos dem själva och inte hos djuren.
Detta var bara ett exempel, jag brukar inte leda fyra hästar samtidigt. ;)


Jag kommer ihåg en sak som störde mig på den tiden när jag hade inackorderingar! De som lämnade uppställningsplatserna fulla med smuts från hovarna och högar med skit och nästan värst...grimman hängade kvar i uppbindningen. Nästan hjärtattack på det haha...


De som inte kan ta instruktioner utan att skylla på hästen/vädret/utrustningen/underlaget mm. Om man säger åt någon något så simpelt som att ta tyglarna, släppa tyglarna, rida rakt fram, trava i 10 minuter utan avbrott eller vad det nu kan vara och man får en miljon förklaringar till varför det inte gååår så blir  i alla fall jag så jäkla trött.
Be inte om hjälp då...


Sådana som säger att de vill hjälpa en med något, tex att de erbjuder sig att mocka, fylla vatten i hagarna, klippa hästar och så gör de det superlsarvigt så att man får göra om det sen.
Hur irriterande är inte det? 


Bekanta som tjatar ihjäl en om att få komma och rida och fast man i sitt stilla sinne tänker att de gott kan skaffa sig en egen häst/medryttarhäst/börja på ridskola så säger man ok. 
Så får de rida en fin häst och man ber dem göra det man själv ska göra med den hästen man sitter på, tex trimma en timme, rida över bommar och småhinder, mm och de fegar ur (fast de kan rida och är vana) och sitter och skrittar och hackar och rycker i hästen eller (detta låter osannolikt men det har hänt) sitter och pratar i telefon medan jag rider min häst och sedan när jag är färdig har de inte börjat än. 
I båda fallen är det enda som händer att jag får rida hästen de skulle rida på själv istället, plus att jag blir på dåligt humör.
Det är sjukt att folk tjatar om att få rida och sedan fegar ur eller skiter i att göra det man säger fast de rider på mina hästar. 


Måste lägga till en punkt efter att Charlotta skrev att det är störigt när folk parkerar på gräset! 
Jaaa, det är SÅ JÄKLA störande när folk inte parkerar på parkeringsplatserna utan kör sin bil ända in i stallen, ridhuset, ut på ridbanan nästan, bara för att de är för lata för att gå några meter extra. Grrr!
De vet ju precis var de ska parkera egentligen för de gör alltid rätt i början, sen kommer de närmre och närmre tills de helt enkelt gjort en egen plats där de inte ska stå och dessutom oftast är i vägen.


 


Ok, detta var lite av mina störpunkter för dagen.
Fyll gärna på så vi kan störa oss ihop! ;) Inga grejer är för små för att vara med på störlistan!
Jag kan tänka mig att ni som står i stall där det finns många människor inackorderade har ett och annat att komma med haha!Kommentarer
Postat av: Caroline

Hehe roligt inlägg :)Själv stör jag mig på att man som kund i ett inackorderingsstall inte får fungerande tjänster som; byte utav mock-container, nytt hösilage/hö i tid, nya fungerande skottkärror utan punka/snehet. Inte blir informerade (eller får informationen av annan person eller sent) om nya hästar i boxen brevid sig egen. Att ens häst har gjort sig lite illa eller sprungit som en galning eller så i hagen. (Min häat har varit senskadad och även om hon för det mesta har varit lugn så vill jag ju veta om hon farit runt eller hoppat rakt upp i luften och gått omkull... Nu hände det inget med henne, men ändå. Är så otroligt nogrann med min häst, men man verkar ju inte kunna önska att andra skall vara det också, tyvärr.)Tycker att det är så otroligt basic att dessa få saker skall funka. Det är fundamentalt. Men så gör det inte det; då blir jag bara så jäkla trött! Men en hög stallhyra; det skall man gott betala för noll service, jajamensan...

2011-05-14 @ 08:20:02
URL: http://littleworldof.blogg.se/
Postat av: Ana

Jag stör mig på när folk inte kan göra sina höpåsar ordentligt.. Det hänger ut strån hit och dit.. Ser så otroligt slarvigt ut!

2011-05-14 @ 08:35:24
Postat av: Camilla

Hör att du är lite perfektionist! ;) vi är som tur är bara tre som står i stallet jag står i. Jag tar det mesta med ro, men kan bli så less då det bara är jag som gör något "extra" typ storstädar sadelkammaren, krattar gården, målar eller skurar. Jobbigt att aldrig någon annan tar ett eget initiativ :P men de kan jag leva med, då får jag ha det som jag vill ;D

2011-05-14 @ 08:38:46
URL: http://unafraid.blogg.se/
Postat av: Charlotta

Haha! Du har så rätt;)

Hur störigt är det inte med folk som parkerar på gräset? Det gör mig knäpp!!

2011-05-14 @ 08:40:45
URL: http://charlotta-ridkonst.webs.com/
Postat av: ida

förstår dig precis. Tyvärr kan jag inte säga att jag har haft egen häst som någon annan har ridit på och jag har stört mig men jag har ofta sett saker som folk gör mot sina egna hästar som jag har stört mig på.

På tävling tex, så gör hästen ett fel steg och han får sota för de dyrt av ryttaren INFÖR alla andra som ser på, även om hästen aldrig menade något illa med de utan att de kanske bara var en reflex från den sida, tex, att den bli skrämd och ryttaren är så nervös inför allt annat att den går loss totalt på hästen. Sådan kan jag reta mig på enormt, har sett de på många ponny tävlingar, där ryttaren kanske inte är så van att tävla och bli super nervös och då följer hästen efter och blir lätt skrämd och så gör han nått fel, och då smäller de.

Nu blev de ett väldigt långt exempel men du fick verkligen igång tankeverksamheten på de planet ;)

eller för att ta ett exempel på något helt annat som jag har stört mig på ett tag, då man mailar och pratar med någon (som man aldrig har pratat med förut) om tex jobb med mer och dom låter jätte positiva med mer och sen så hör dom aldrig av sig! även om man har pratat med dom på telefonen mm!

Postat av: Caroline

Haha jag trodde det bara var jag som störde mej på folk.Blev lite irriterad igår faktiskt när min dotter red och en "person" kommenterar och säger man gör inte jorden runt, man rider barbacka om man ska träna upp balansen.

Jag sa inget utan blev arg inombords och så skällde jag på min sambo sen eferåt i bilen. (han har inte gjort något, men det va han som fick ta emot mitt utbrott)Vad gjorde det om min dotter gjorde jorden runt på ponnyryggen = Hon tycker det är kul efter att få lärt sig det efter ridlektions träningen i tisdag.Är fortfarande arg för att personen öppnade sin mun..haha....

2011-05-14 @ 08:47:57
URL: http://ridemyhorse.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jag stör mig på de som har sin häst inackorderade hos någon annan men som ger fullständigt fan i att ta hand om sin häst bara för de har den hos en annan hästfamilj, de skiter i att mocka, skiter i att borsta, skiter i att rida, skiter i att ta hand om hästen överhuvudtaget, skiter i att betala för sig. Dessmer stör jag mig på det när jag själv är i just den situationen.Likadant att hur jäkla många gånger jag än säger till personen skiter hon fullständigt i det och fortsätter som hon gjort innan. Man får tjata ihjäl sig som det vore ens barn.. Har man antagit sig ett ansvar får man sköta det!!Det är nog det jag stör mig allra mest på just för stunden. Sen finns det sååå många saker, en hel del som du redan listat upp. haha :)Skönt man inte är ensam om att störa sig på mycket och många! :)

2011-05-14 @ 09:09:14
URL: http://vardagmedhastar.webblogg.se/
Postat av: Mia

Bra störighets lista du har gjort:)

Jag håller med dej till fullo!

Jag har eget stall hemma men fyller upp stallet själv oftast. Jag har dock haft inakorderingar men dom har varit toppen och verkligen sett detta som mitt hem och tagit hänsyn.

Därimot måste jag säga att jag stör mej så otroligt mycket på folk som säger att dom vill hjälpa till så jävla mycket och när man bestämmer att dom ska komma så backar dom ur i sista stund pga av det ena eller det andra. Dom tar inget seriöst fast jag har planerat min dag efter det. Då står jag där och måste ändra på allt i sista stund. Eller när det väl kommer nån och allt bara slarvasigenom så man ändå får göra om det. Då känns det som om dom lika gärna hade kunnat stanna hemma trots allt;)

Nu låter jag pedantisk hör jag. Men jag vill att allt ska vara på "mitt vis" i mitt stall, med mina hästar:)Roligt att du har börjat blogga igen:)

2011-05-14 @ 09:26:55
URL: http://miawetterstrom.blogg.se/
Postat av: jenny

Nu delar jag bara stall med familjen men kan få sammanbrott på dom också haha!

Min syster är expert på att ta in sin häst och lämna min kvar ensam ute, då menar jag inte medans hon rider utan under natten. Då blir ju inte min häst alls stressad över att gå ute själv i mörkret! Vi har visserligen andra hagar med hästar i också som hon kanske ser men hon är inte överlycklig precis. När man sedan frågar min syster varför hon inte tog in min också så får man svaret "jag hann inte". HUR MYCKET LÄNGRE TID TAR DET ATT KOPPLA I TVÅ GRIMSKAFT ISTÄLLET FÖR ETT?!?!?!? morrNär någon lånar något och inte lämnar tillbaka det i det skick som det var när de hämtade det. Min syster igen som lånade mina benreflexer, när jag skulle ha dem nästa gång så var de bruna av lera och skit istället för gula... Eller när ens foderhinkar försvinner...När någon har gjort ordning hästen i gången och inte tar bort dom mysiga skithögarna!!När man ber om något en viss tid och det inte inträffar den tiden, hur svårt kan det vara?!När folk stör saker runt omkring sig så att man inte längre ser golvet.När någon mockar och inte tömmer kärran, HALLÅ LIKSOM?!?!?!Haha kan fortsätta i all evighet typ ;)

2011-05-14 @ 09:46:31
URL: http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se/
Postat av: Klara

Något som kan vara riktigt irriterande är att inte ta av täcken på andras hästar när det är stekande solsken eller att inte fylla på vatten i en annan hage där ens egen häst inte står. Det gör man bara inte. Man måste tänka på helheten, vill man att sin egna häst ska blir skött kan man lika mycket tänka på andras med.

2011-05-14 @ 09:48:29
URL: http://klarahjorth.blogg.se/
Postat av: Emelie

Roligt att läsa om! Jag håller med om allt du säger :D Störande ;)

2011-05-14 @ 10:50:09
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/
Postat av: Emily - RYTTARDUON

Det är inte en punkt som jag inte håller med om haha! Jag har kanske inte samma situationer men liknande, jobbar i stallet på en ridskola och där blir det med en hel del konstigheter. ;) Man blir lite lätt galen på det ibland men det är ju inte direkt så att man kan ställa sig och skälla ut en person för att den inte mockade tillräckligt noga när den personen kanske bara var sista droppen för att koppen skulle rinna över haha :)Det är också jättejobbigt när folk ställer sig och röker mitt på stallplanen när det finns skyltar om att det är en rökfri anläggning. Hur tänker man då? Och när man säger till dem så säger dem "men det finns ju fimpar här", som om det skulle göra det tillåtet att röka..

2011-05-14 @ 10:51:07
URL: http://ryttarduon.blogg.se/
Postat av: Jannike

grimmorna hängandes i grimskaft i uppbindningen! Livsfarligt, när folk inte tar hänsyn till ridbanereglerna, när folk inte tar en på allvar när man säger att man vill vara med vid nya haginstallationer. När där är halm kvar på de använda greparna.

2011-05-14 @ 11:14:53
URL: http://jannikejd.blogg.se/
Postat av: Jessie

Oreda! Ska någon nödvändigtvis stöka till så ska det vara jag. Ha,ha. Nej, men att behöva hålla på och plocka efter andra är bland det värsta jag vet.

Och folk som ideligen ska hålla på och argumentera:P Mitt stall=jag är boss:) Säger jag en sak så finns det en anleding och man ska inte behöva argumentera hela tiden. Så tröttsamt.

Så nu har jag stört mig färdigt. Dags för hinderbygge!

Ride on!

2011-05-14 @ 11:21:17
URL: http://teamjessie.blogg.se/
Postat av: c.

Haha - fattar precis!! Sån är jag med, inge slarv!!! Hästägaren jag rider åt är precis en sån där som man stör sig på som f*n! Men vad ska jag göra? Jar rår inte om häste eller grejjor..Försöker iaf fixa .

2011-05-14 @ 11:31:29
URL: http://fashionforoldies.blogspot.com/
Postat av: Julia

Människor som inte kan vika ihop och hänga upp sina täcken, utan bara slänger dem på golvet eller i bästa fall trycker in alla sina täcken i sitt skåp :(

Hur jobbigt kan det vara att kratta upp efter sig när man har mockat eller fodrat hö ute?

Det värsta är nog ryttare som inte orkar/hinner reda ut svansen på hästen innan de rider...

2011-05-14 @ 11:38:23
Postat av: anna

Håller med till punkt och pricka!! Som någon över skrev att du var prefektionist typ, jag blir lite förbannad över sådana uttalande, visst man kanske är det, men då låter det som att det är en själv som är kocko som vill ha raka sträckta elband osv.. Man anpassar sig till stället man är på PUNKT!! Har varit i precis alla dessa situationer själv, min inackordering tyckte jag var psyksjuk för att jag ville ha ordning och reda, och tillsist fick jag ett utbrott på henne om just elbanden till grinden i hennes hage som jag sagt till om flera gånger förut, och när jag ser att banden är snurrade minst tio varv så känns det som att hon verkligen gjorde det för att reta upp en :( Hon flyttade efter det tack o lov, hade hon inte gjort det hade jag kastat ut henne ändå, fy farao för innackorderingar, jag klarar det bara inte...

2011-05-14 @ 11:51:45
Postat av: Emma Hulander

Jag står i ett stall på plönninge ridgymnasium och då är det 24 ungdommar med sina hästar i detta stall. De flesta har ingen respekt för hästrna över huvud taget. De springer och skriker och om hästen flyttar en hov så får de en regäl smäll. Min häst behöver lungn och ro och i detta stall så känner man bara att man inte vill vara där. Det är så stökigt!!! INGEN plockar upp efter sin häst utan det ligger högar med skit ÖVERALLT! När folk mockar fyller de skottkärorna överfulla och tappar hälften i stallgången påväg ut till gödselstacken. Och INGEN plockar upp det efter sig.

Jag stör mig också sjukt mycket på kvällsfodrarna som inte respekterar att hästarna skall ha mat kl 21 utan ger den kl 19 för att "de ska iväg"Vi har varsit låsbart skåp med våra grejer och vissa klarar tydligen inte av att stoppa in sina grejer och låsa skåpet utan det ligger över HELA golvet i sadelkammaren!Jag blir så trött. Vet inte vart jag ska ta vägen vissa dagar, och inget av jag det berättat är överdrivet.

2011-05-14 @ 11:55:12
URL: http://emmahulander.blogg.se/
Postat av: Eleonor

På ett sätt var detta "kul" läsning för jag känner igen mig i ALLT! Och de är inte att vi skulle vara annorlunda gentemot andra - UTAN vi tänker med SUNT bondförnuft.Jag stör mig på när HAVREN eller HÖET i vårt stall nästan är slut, så istället för att snåla och ge ALLA hästar något - BARA ger sin häst ALLT som finns, o låter då (mina) hästar bli utan! TASKIGT!"De som inte kan ta instruktioner utan att skylla på hästen/vädret/utrustningen/underlaget mm. Om man säger åt någon något så simpelt som att ta tyglarna, släppa tyglarna, rida rakt fram, trava i 10 minuter utan avbrott eller vad det nu kan vara och man får en miljon förklaringar till varför det inte gååår så blir i alla fall jag så jäkla trött.

Be inte om hjälp då... " <<--- DE VÄRSTA!

2011-05-14 @ 12:08:39
URL: http://hastoridverksamhet.blogg.se/
Postat av: Elvira Johansson - ponny.blogg.se

Jag stör mig sjukt på "ja-sägare", t.ex. tränare, ridlärare osv som bara säger "bra" på allt. Man blir helt galen om man kollar på en lektion och så ser det inte bra ut första gången och så säger tränaren att den ska ändra nånting, och så ser det nästan VÄRRE ut andra gången och då säger tränaren "bra!".. finns inge värre tror jag!

2011-05-14 @ 12:13:17
URL: http://ponny.blogg.se/
Postat av: Ida Martinsson

Jag tycker det är ganska störade att folk går och matar hästarna med godis och annat om de inte frågar. Sen vet jag att ger jag ett äpple till en häst och inte till dem andra så kan hästar bli lite smågriniga, avundsjuka. Det är inte så skjysst haha :P

2011-05-14 @ 12:20:42
URL: http://shellygirl.blogg.se/
Postat av: Catrin

Haha, håller med helt! Jag är yberperfektionist, jag hatar slarvigt rengjorda hästar(nu menar jag inte när man har ont om tid)utan dammiga med svettmärken från gårdagen ,oputsade grejer,slarvigt hängda täcken,smutsiga foderspannar,dåligt sopad stallgång,sånt som inte tar tid om man gör det ordentligt dagligen. O vad går igång på slarv! ;) hatar o ha folk här men älskar sällskap..

2011-05-14 @ 12:49:50
Postat av: Emma Elfstrand - hästblogg - tävling i bloggen

som eldsjäl i en mindre förening så tycker jag att det värsta som finns är "glidare", sådana som aldrig kan lyfta på sitt lata arsle och hjälpa till :P

2011-05-14 @ 16:10:15
URL: http://catago.blogg.se/
Postat av: Susanna

JAg stöd mig fruktansvärt mycket på folk som hört av sig och vill bli medryttare/halvfodervärd på en av mina hästar.

"VAAAA kostar det pengar?? Är det inte gratis att ha häst??!" typ... Suck! Jag är väl ingen jävla välgörenhetsorganisation och att det står "vi kommer överens om pris" i annonsen verkar inte gå fram. Puckon!

2011-05-14 @ 16:41:58
URL: http://supersus.blogg.se/
Postat av: Lina - Team Hippoteket

Haha vad härligt att läsa och jag kan ju bara hålla med! Sådana som inte ställer i ordning allt som det var innan och fixar efter sig är sjukt irriterande.

2011-05-14 @ 16:44:17
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Anette Nord

Tack för ett bra inlägg!!

Jag kan inte annat än att hålla med dig, på allt!!

Skulle kunna fylla på listan till förbannelse. men här kommer några saker jag stör mig på iaf.- att folk övht inte kan respektera sina stallkamarater, dom gör som dom själv vill och känner för, skiter i konsekvenserna.- Folk som inte städar undan efter sig är det VÄRSTA jag vet, va ger de för intryck av stallet lixom om ngn kommer och vill ex kolla på stallplats?! Halm/spån/skit i stallgångarna, lera & skit i duschrummet, osopat/hovkratsrester/skithögar på uppbingningsplatserna.- folk som inte förmår att sopa upp efter sig i foderkammaren när dom spiller havre/korn/betfor när dom gör sina hinkar.- Folk som ska lägga sig i din hantering av din häst, fast dom eg inte har en aning om vad dom snackar om.Värst av ALLT (som bla finns i vårt stall) är folk som inte kan skotta dynghögen efter sig, dom bara dumpar högen mitt i och skiter i den, gärna begraver plankan man ska gå på oxå så att ingen annan kan tömma sin kärra.Nej lite mer sunt förnuft hos folk skulle INTE sitta fel.(Tror nästan jag ska låna denna idé & skriva ett klagoinlägg på min egna blogg)

2011-05-14 @ 17:58:44
URL: http://anette-nord.blogspot.com
Postat av: jonna

Det där var så sjukt bra skrivet!håller med dom ovanför , härligt att läsa och jag håller med! vissa som skriker och slår till hästarna om de inte gör som personen vill hatar jag fullkomligt .Jag rider på ridskola och har gjort det i många år , min favorithäst har alltid varit tjurig i spiltan och jag ser ryttare efter ryttare stå och ge den ena omgången efter den andra för att de inte vet hur dom ska handskas med honom .''nu får han sina slag'' sa en nära vän till mig när en liten tjej stog och slog honom med baksidan av borsten .. Helt rätt , TYVÄRR. Händer många gånger om dagen för honom , är väldigt besviken äver att ridlärarna inte gör någor åt detta , dom säger bara att ''han får väl lära sig'' , och detta har pågått i drygt 10 år.Kan ju inte göra så mycket mer än att fråga om dom behöver hjälp .. inte alltid dom svarar ja heller . :/

2011-05-14 @ 18:05:52
URL: http://livetisadeln.blogg.se/
Postat av: Beatrice

att det inte ens står hästens namn på boxdörren, än mindre vad den ska ha för täcken på sig. Flyttade till ett nytt stall i vintras där det är 18 hästar. Hur lätt är det som ny att lära sig alla hästarna, veta vilken hage de ska vara i om det inte ens finns ett namn på boxdörren. Sen när människor är så kinkiga med täcken så behagar dom inte ens skriva ut nå täckesinfo, utan det hänger en hög med täcken utanför boxen.

Mkt irriterande då jag själv tidigare stått i olika stall (även ridskola) och anser att det ska vara enkelt att fodra, täcka och släppa ut hästen rätt.

2011-05-14 @ 18:07:32
URL: http://beawall.blogg.se/
Postat av: Amanda

Haha du är så härlig! Fick mig ett gott skratt när jag läste detta inlägget. Men jo, det finns massor med saker jag stör mig på. Ex. folk som slarvar med mockning, folk som nästan aldrig rider sin häst ordentligt sen absolut inte kan förstå varför det inte fungerar på tävling och speciellt dessa människor som tror att hästar är gjorda utav porslin! Etc.

2011-05-14 @ 19:10:11
URL: http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
Postat av: Erika

Hade jag ett eget stall skulle jag vara som du och störa mig på att folk inte respekterar hur det fungerade på min gård!

Att vara inackorderad är ganska jobbigt också!

I mitt stall är det en väldans oordning. Även om jag sopar, viker täcken, hänger höpåsarna städat mm så ser det bara dåligt skött ut runtomkring.

Stör mig på:

*Folk som överreagerar mot hästarna och skriker för minsta grej.

*Folk som gör som dom själva tycker och inte följer gemensamma stallregler. tex låter hästarna stå inne 2 timmar extra innan utsläpp för att det är skönt för dom att chilla efter frukost... Eller inte gör enligt "täckesinstruktionen" för att den tycker annorlunda själv.

*Ryttare som på träning kan göra samma övning dåligt flera ggr utan att ändra något!!!

*Ryttare som inte kan vara ödmjuka mot andra.( Har en fd stallkompis som alltid skrytit vitt o brett om att hon kommer att vinna allt. Skitstörigt när man åker på tävling tillsammans och ska rida samma klasser.)Och nej hon vinner inte allt...

*När inte den som äger stallet informerar om tex nya hyresgäster och visar dem runt. Eller inte sköter gården och ridbanor, hagar osv.

*Hästägare som släpper hästen på lösdrift för att slippa ta hand om den. Och aldrig borstar, fixar hovar osv.

*Alla superfina anläggningar, med dåligt underlag på ridbanor och ridhus. Hallå!?! Är det något som man ska lägga pengar på så är det väl det!

*Att stallägaren inte deltar på gemensamma intag osv men dennes hästar ingår och ska skötas av de inackorderade. Har varit i 2 stall där de varit med från början men sedan smugit sig ur utan att säga ngt eller göra något på hyran.

*folk som inte kan ta ett eget beslut utan att blanda in så många som möjligt! typ om vilket täcke hästen ska ha, eller om den ska ha 3 eller 4 kg hö... Eller "vad ska du ha på dig ut ikväll". Urk!

Haha kan komma på tusen saker...

2011-05-15 @ 00:51:26
Postat av: Karin

SÅ SANT! Det konstiga är att det verkar som att alla håller med om vad det står här, men samtidigt är det oräkneligt många som "håller på med det" ändå? Mitt huvud snurrar av förundring.. :)En annan sak jag tycker är grymt jobbigt och blir nästan ledsen av, är hur många behandlar sina hästar som om de var gjorda av glas. Nej han kan inte göra så, han måste ha det på sig, OO NEJ FICK HAN EN GODIS, när de håller dem på centimeter-kort grimmskaft eller tygel - för att annars "flyger de i luften". Låt hästen vara häst lite! Ge dem lite "space" att leva på liksom. Hästar klarar sig nog mycket bättre än man tror utan en massa tjafs. (Även om jag kan förstå om en häst behöver "särbehandlas" för andra anledningar då..)På tal om tjafs så är det grymt jobbigt med människor som TJATAR på sina hästar "Nej nu gjorde du inte så, nej men vad gör du, varför bajsade du där, flytta på dig tjockis, fan har du rullat dig nu igen".. osv osv. BUGGER OFF! Att folk inte fattar att kusen inte kan prata? Och om det nu är "förbjudet" för hästen att göra något av det ovanstående - var konsekvent och VISA att hästen inte får göra så. Hahah oj vad jag hetsade upp mig själv nu!Något som jag tycker är jobbigast, just för att det ofta händer VARJE DAG - ofta flera gånger - är att folk inte supar undar efter sig, de lämnar sadel och träns på bocken och "smörjplatsen" i timmar, de lämnar grimmor och borstar på uppställningsplatser och sprider inte ut skiten ordentligt i containern! JAG FÅR RÅDAMP! Tack och lov har vi för något år sedan flyttat till ett nytt stall som har mycket mer "pli på människorna" än alla förra stall jag stått på. Även om det är obligatoriskt att sopa här och där (annars lämnas lappar flitigt på boxar och dörrar) så är jag fullt övertygad om att vi inte sopar ens hälften så mycket här som på de förra ställena - eftersom där behövde man sopa upp efter de andra också! Stört eller?Vinner jag längsta kommentaren eller? ;)

2011-05-15 @ 07:45:04
URL: http://www.dressyrkarin.blogspot.com/
Postat av: Carolin

Hade en inhyr som trodde hon ägde stället.. Lånade saker utan att fråga, det värsta var när hon tog min sadel så när jag kom till stallet en stund senare inte kunde rida!! Det stör mig grymt mycket när folk tar saker utan att fråga..Sen folk på framridningar/framhoppningar som tror att de är själva där? Och värkar inte kunna höger eller vänster eller att ta hänsyn till folk. Det kan göra mig riktigt arg..

2011-05-15 @ 08:05:46
Postat av: Malin

Något jag stör mig enormt mycket på är när folk "bara ska..." Man till exempel står och fyller sin häst vattenhink och så kommer någon med sin hink och "ska bara ta lite vatten i mellan, det går fort" och fyller sedan sin 20 liters hink i godan ro och råkar på kuppen skita ner det vatten man själv hällt i sin egen hink så man får hälla ut allt, skrubba hinken igen och börja fylla. Vänta på din tur, är det så svårt?!Folk som står och glor på en och tror att man kan läsa tankar... Säg att man spolat av sin häst i spolspiltan och sedan låter den stå kvar där för att man t ex ska mocka. Så börjar man fixa och ser att det står någon på en annan uppställningsplats med sin häst och bara glor på en, glor sedan på hästen för att glo på en igen. Personen säger inget utan bara glor... Efter 10 mins gloende frågar man tillslut "vill du använda spolspiltan, eller?" och då får man svaret (gärna lite snäsigt) "jaa, jag hade tänkt det!" MEN SÄG DET DÅ FÖR SJUTTON!! Jag flyttar gärna min häst om den är i vägen, men jag kan inte läsa tankar och per automatik förstå vad du hade för planer.Sen stör jag mig även på människor som har femtieleva regler för precis allting. Visst, det kan vara okej, men inte när dom själva skippar reglerna titt som tätt... Kan man inte följa sina egna regler så har man ingen rätt att begära att andra människor ska följa dom.

2011-05-15 @ 09:41:24
Postat av: Maria

Något jag stör mig mycket på är folk som skrittar på spåret på framhoppningar/framridningar. Det är även oerhört irriterande med folk som ställer sig framför/bakom ett hinder på framhoppningen och pratar med sin tränare/medhjälpare!

Det är även störande med stallägare som är oerhört otrevliga mot unga tjejer som har sin häst i deras stall. Jag har varit med om detta och det var precis som att stallägaren trodde att det var okej att vara elak mot mig för att jag var ung och inte kunde säga ifrån på samma sätt som en vuxen.

Jag stör mig även på så kallade "ponnymammor" som tycker det är roligare att tävla än vad barnen tycker och som påpekar fel som andra ryttare har gjort till domaren i hopp om att deras barn ska få en placering.

2011-05-15 @ 16:02:20
Postat av: Jessica

Har hästarna på egen gård (som tur är) för många hästmänniskor verkar ha allvarliga problem vad jag erfarit...Det här med att ha inackorderingar. Stör mig på detta:

- Folk som inte städar upp efter sig, och bara lämnar saker framme. Eller som slänger skräp på helt fel ställen?? En tjej sopade stallgången och slängde sen ut skräpet i rasthagen som var helt nygjord med fint grus. ???

- När de bara klagar på allt trots att det faktiskt är en bra plats, de vill bara snacka skit helt enkelt.

- När en som har SIN häst inackorderad helt sonika skiter i att komma och ta in den, eller att komma och mocka osv som inte ingår i priset... Känns som att de gör så för att de vet att det bor folk där som tar in hästen ändå... GRYMT dålig stil!

- Folk som inte betalar... självklart att man stör sig på det;)

- Folk som misstror en om vad höet osv kostar, och tror att man själv tjänar storkovan på deras inackordering...När man i själva verket nästan förlorar på det?

- Personer som tror att de är "hemma" och kan göra vad de vill.. EX borrar och spikar upp namnskyltar, foderstatsskyltar, stora fula anordningar för att hänga upp sina 10 grepar, spadar osv.... GRRRRSlutsatsen: För många folk har häst som inte har råd!!!

2011-05-15 @ 16:41:03
Postat av: Tuva

Haha, en riktig stör-lista du skrivit!! ;)Stör mig säkert enormt på massa saker, men orkar inte ta upp dem nu och det är säkert nån som läser det som det handlar om och som då blir pissed off på mig, såå 8D (y)

2011-05-15 @ 19:47:54
URL: http://tuvat.blogg.se/
Postat av: jenny

haha, klockrent - det finns så mycket att störa sig på... men jag håller med många som kommenterat innan mig, att det är fruktansvärt irriterande när folk är respektlösa, inte håller ordning osv.och en liten sak som jag stör mig på (som inte är min buisness alls egentligen, men ändå...) är när folk har håret hängandes fram i anskitet när de rider!

vill bara dela ut hårsnoddar till höger och vänster :p

2011-05-15 @ 20:22:39
URL: http://jav.blogg.se/
Postat av: Sara

Nu ska vi se om jag kan fylla på nått här;)

Folk med småungar som säger får min unge skritta lite, ja säger man o så ringer dem samma dag o säger men är det ok att vi tar med en kompis så båda eller alla tre får rida lite. Man bara neeeej vad tror ni, att min häst är nån jävla maskin eller;)Sen då man säger åt sin skötare att gör det idag och man misstänker att hmm denne gjorde inte det jag sa och detta upprepas och denne nästan försäger sig om att dem inte gjorde det jag sa. Hmm svårt att ta instruktioner uppenbarligen. Men man inte har svart på vitt:(Sen stör jag mig grymt mkt på folk som skrittar på spåret då man är på tex en framridning där det är nog knökatrångt eller dem vänder in precis framför en då man är på väg mot ett hinder och tror att dem är störst bäst och vackrast. Då har man lust att kasta en hink vatten på dem;)

2011-05-15 @ 22:19:29
URL: http://saraochshaman.blogg.se/
Postat av: Olivia

Jag stör mig sjukt mycket på sådana som inte tar någon hänsyn till andra på framridningar/framhoppningar. Skrittar man ska man göra det en bra bit innanför spåret så två hästar som typ galopperar får plats att mötas. Och så ska man ALLTID titta sig över axeln/ framför en och se om det kommer någon häst så man inte rider rakt ut framför någon eller att det blir ett jobbigt/trångt möte någonstans. Men tydligen har väldigt många svårt för detta så man får paniksvänga med tyglarna osv. Det stör jag mig på!

2011-05-15 @ 23:49:51
URL: http://oliviasandelin.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Måste fråga;Säger du till dessa människor som du(fullt förståeligt) retar dig på eller nöjer du dig med att "kräka av dig" på bloggen?Jag kan tycka att det är svårt att säga ifrån- en del människor är så känsliga och tar åt sig jättemycket och blir skitsura.Jag står dessutom inackorderad och då känns det ofta som att det inte är min "plats" att tillrättavisa andra kring ordningsregler osv utan jag vill helst överlåta detta åt stallägarna.

2011-05-16 @ 12:30:20
URL: http://birgittashastsida.blogspot.com
Postat av: Anna Ek

Åh, känner igen mig i de sakerna.. Numera har jag eget stall precis vid huset, med en hyresgäst + hennes dotter. Jag (familjen) har tre hästar och de har tre sammanlagt. Funkar huur bra som helst! Vill absolut inte bli inackoderad igen. Sen skriver jag under på ett antal av de störsakerna som finns här bland kommentarerna :P

2011-05-18 @ 21:43:49
URL: http://ftryttaren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0