Rapport från EM-dressyren.

Totilas världsrekord på 84.085 procent i Grand Prix var rent magiskt. Castle Arena höll andan. Alla visste - detta är historiskt.
"Den bästa tävling som ridits", sa C-domare Eric Lette.


Innan Edward Gal och Totilas ritt låg Anky van Grunsvens världsrekord 81.333 procent. Sen rök det i rena Bolt-stilen med till exempel 14 stycken 10:or. Men också ett par 5:or i ökad skritt och en bytesserie.

Edward Gal var långt ifrån säker att det skulle gå vägen.

"Det kändes hela tiden som om det skulle gå bra eller inte alls. Han var lite spänd och då vet man inte. Efteråt tittade jag på tavlan och då såg jag att det gått bra", berättade han efter ritten.

"Jag förstår inte vad jag gjort än. Det tar nog tid."


Edward Gal såg Toto första gången när han var sex år och tyckte inte om honom.

"Jag skulle provrida men hoppade av efter en stund. Det var så mycket power i honom och jag tänkte att om han bockar iväg dör man."

Nästa dag kom han tillbaka, tillsammans med en ryttare som fick provrida.

"Kan man kontrollera honom är han bra. Om inte kan det lätt hända en olycka."

Hemma tränar han bara Toto med små steg. På tävling är det sen bara att säga varsågod - och den 9-åriga hingsten får vingar.

Tvåa blev Adelinde Cornelissen och Parzival som också gjorde en fantastisk uppvisning och som gav 80.638 procent.


Detta är vad som finns att hitta än så länge. Dålig film men ändå något.
Från sporthasten.se


Kommentarer
Postat av: Evelyn

Spännande att ryttaren tyckte hästen var spänd, och ändå var det "den bästa tävling som ridits".Jag kan ju tycka, rent filosofiskt, att en ospänd ritt borde varit den bästa ritten (någonsin) och att man här då premierat en otrolig rörelsemekanik istället.Men Lette kanske syftade på själva klassen som "den bästa tävlingen" och då är det ju en annan sak. Hade varit kul att se den ritten, hoppas den dyker upp på YT snart! =)

2009-08-27 @ 10:05:05
URL: http://eyz.blogg.se/
Postat av: Evelyn

Ptja, så tokigt var det ju inte... ;)Men vilken lustig idé att filma tv:n, ett helt dressyrprogram utan att ställa kameran på nåt, haha, vilken tokstolle.

2009-08-27 @ 12:42:10
URL: http://eyz.blogg.se/
Postat av: Åsa

Den hästen är helt fantastisk!I know! :) Kommer bo hos min moster i Skövde måndag till onsdag, och resten av veckan hemma här i Alingsås. Kommer köra så till en början iallafall, men om det inte funkar kanske jag flyttar upp helt. :)

2009-08-27 @ 16:53:53
URL: http://aicha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0