Bremen.

Om ni känner för att se livehoppning från tävlingarna i Bremen på nätet så kolla här ------->  KOLLA HOPPNINGEN. :)


--------------------------------------------------------------------------


Euroclassics 2009


Zeitplan vom 26. Februar bis 01. März:

Donnerstag, 26. Februar 2009
 
 09.00 Uhr
 Prfg. Nr. 29, A-Dressur der Bremer Vereine und Kreisverbände
 12.00 Uhr
 Prfg. Nr. 40, U25 Young Master League, Springprüfung Kl. S
 13.40 Uhr
 ESCON Spring Club
 Prfg. Nr. 10, Springprüfung Kl. L
 Prfg. Nr. 16, Springprüfung Kl. S
 15.30 Uhr
 Prfg. Nr. 1, Eröffnungsspringen, Springprüfung Kl. S
 17.15 Uhr
 ESCON Spring Club
 Prfg. Nr. 13, Springprüfung Kl. M
 18.30 Uhr
 Prfg. Nr. 35, Reit-Quadrillen-Wettbewerb Kl. A
 19.45 Uhr
 Prfg. Nr. 30, Finale der 4 besten Manschaften 
 20.45 Uhr
 Prfg. Nr. 19, Dressurprüfung Kl. S Grand Prix
  
 Freitag, 27.Februar 2009
 
 07.45 Uhr
 ESCON Spring Club
 Prfg. Nr. 11, Springprüfung Kl. L
 Prfg. Nr. 17, Springprüfung Kl. S
 09.20 Uhr
 Prfg. Nr. 2, Springprüfung Kl. S
 12.15 Uhr
 Prfg. Nr. 14, Springprüfung Kl. L
 13.45 Uhr
 Prfg. Nr. 3, Springprüfung Kl. S mit Siegerrunde
 16.00 Uhr
 Prfg. Nr. 41, U25, Young Master League, Springprüfung Kl. S
 18.15 Uhr
 Prfg. Nr. 20, Dressurprüfung Kl. S Grand Prix Kür
 19.45 Uhr
 Show-Wettkampf Schaubild
 20.10 Uhr
 Prfg. Nr. 25, Springprüfung Kl. S, Mächtigkeitsspringen
 21.30 Uhr
 Prfg. Nr. 4, Gruppenspringprüfung Kl. S mit Siegerrunde
  
Samstag, 28. Februar 2009
 
 08.00 Uhr
 Prfg. Nr. 21, Dressurprüfung Kl. S Grand Prix
 10.00 Uhr
 ESCON Spring Club
 Prfg. Nr. 12, Springprüfung Kl. L, 2-Phasen
 Prfg. Nr. 15, Springprüfung Kl. M, 2-Phasen 
 11.15 Uhr
 Prfg. Nr. 23, Stilspringprüfung Kl. A, Finale
 13.00 Uhr
 Prfg. Nr. 5, Springprüfung mit Stechen, Nationenpreis
 17.10 Uhr
 ESCON Spring Club
 Prfg. Nr. 18, Springprüfung Kl. S, 2-Phasen
 18.30 Uhr
 Prfg. Nr. 7, Zeitspringprüfung Kl. S
 20.10 Uhr
 Prfg. Nr. 42, U25-Young Masters League, Springprüfung Kl. S
 21.20 Uhr
 Show-Wettkampf Schaubild
 22.00 Uhr
 Prfg. Nr. 6, Springprüfung Kl. S mit Stechen
  
Sonntag, 01. März 2009
 
 09.20 Uhr
 Prfg. Nr. 22, Dressurprüfung Kl. S Grand Prix Special
 12.50 Uhr
 Prfg. Nr. 8, Springprüfung Kl. S, 2 Umläufe und Stechen
 16.00 Uhr
 Prfg. Nr. 9, Springprüfung Kl. S mit StechenLängtar!

Jag längtar så himla mycket efter mitt föl som kommer i maj om allt går som det ska!
Jag fullkomligt älskar hingsten jag betäckt mitt superfina sto med. :)
Det roligaste är att ingen har använt denna hingsten i Sverige och tydligen har han blivit superpoppis i Belgien. Det ska bli såååå kul och se vad som ploppar ut. :DCicero Z Van Paemel.
:) ♥♥♥

Här kommer hans stam:Och stammen på mitt sto (ja, jag gillar Capitol):

Söta, älskade Fiahästen, snart ska hon bli mamma. ♥
Sov gott. :)

Lite saker som följde med hem idag, allt kom tyvärr inte med på bilden.Coolt spö eller hur? :) 

Nu är det dags att nanna! Sov gott allihop. :)


 


Vår i luften.

Godförmiddag!
Daglig väderleksrapport: Det känns som vår! Det är helt underbart, visserligen är det bara några plusgrader men det känns verkligen så otroligt mycket mildare ute och det är ljust på ett annat sätt nu.
Hur mycket längtar man inte på en skala? Långa, varma , ljusa kvällar, massa bad, utomhustävlingar, sol, värme, glassar, strandfester...ja ni fattar. Underbart!


Jag blev så vår och sommarsugen så jag köpte ett par rosa örhängen. Eeh var kom det ifrån liksom? Verkligen INTE min stil haha.


Jag ska alldeles strax springa ut igen, är bara inne en snabbis som vanligt men känner att jag har blivit så kass på att blogga så jag måste ta mig i kragen lite. ;)
Det blir väl så med när allt börjar sätta fart igen på hästfronten efter min lilla vurpa och dessutom har det ju inte varit såååå kul när det har varit minusgrader i en evighet. Min axel är jättemycket bättre nu så nästa vecka ska jag börja åka till min tränare igen så att jag får hoppa ordentligt.
Alla hästarna var Så duktiga igår och hoppade som små kanoner så nu jäklar är man på gång igen!. :)


Duktiga tassar som är extremt rädda om sig! ♥


Nöjda och trötta pojkar.


Nähäpp nu är det dags att dra igen! Hoppas som vanligt att eran dag är kanon. :)

Solen upp: 07:12
Solen ner: 17:27

Helgen. :)

Nu ska vi se här! :)
Jag är inne en sväng och har käkat lite lunch, hovslagarna håller på där ute med några hästar  som skulle fixas idag och jag tänkte att det kunde vara lämpligt att passa på att blogga lite nu. :)

Helgen har som ni säkert förstått varit bra. Jag och Jeanette drog till Göteborg i fredags vid 13-tiden efter en smula stressande på förmiddagen för att hinna klart med allt. Vi var rätt laddade redan i bilen och det kändes att det skulle bli en bra helg.
När vi kom fram så gick vi ner och spanade lite på framridningsarenan, där var rätt dött så vi gick och satte oss på läktaren och spanade lite, det var dressyr just då och Jeanette ville gärna se den.
Av en slump så hamnade jag bredvid två gamla kompisar som jag inte har träffat på evigheter, varav den ena bor i Tyskland och var där med hästarna. Så himla roligt att ses igen. :)


Dött på framridningen.


Dags för dressyr.


När vi hade spanat runt lite och klockan började närma sig 20.00 drog vi iväg och käkade och sedan vidare till hotellrummet.
Det var dags för lite champagne, cider och allmänt tramsande. ;)


Här har det allmänna tramsandet verkligen tagit fart! HAHA.


Vi upptäckte även att det inte fanns någon minibar på vårt rum (??!?!??) så jag fick ta papperskorgen och gå ut i till ismaskinen i hotellkorridoren och fylla hela papperskorgen med is. ;) Kanske inte helt fräscht men det funkade ju!Nöden har ingen lag. :)


Inga glas fanns det heller så vi fick dricka ur kaffekoppar.


Efter det var det dags att bege sig till Pianobaren på Gothia. Tyvärr var det så ofantligt lång kö in dit så en kompis som redan var uppe på festen en våning upp kom ut och plockade in oss. :) Mycket snällt!
Pianobaren fick vänta lite alltså. Tydligen var det så enligt vakterna att det är after work där varje fredag och det var därför det var så himla mycket folk. De lovade att det skulle vara mycket lugnare på lördagen, vilket det också var.
Den första jag såg när jag kom in var John, en kär vän som dessutom fyllde år! GRATTIS igen! :)
Jag hade en liten sprayflaska med glitter i väskan som jag hade på nyår och givetvis hade jag sprayat glitter på både mig och Jeanette tidigare på kvällen. John vill gärna ha sådant glitter på sin hjälm när han tävlar så jag gav honom en liten demonstration i hur bra det sitter fast hahaha! Han glittrar nog än. :)


Jag och min glittrande irländska vän. :)


Sedan var det dags för Heaven23 och det var verkligen en hit! Det brukar vara himla kul där uppe också och i år var inget undantag.


På väg upp.


En skitkul grej som hände var att jag stod och pratade med en man en stund och när vi sedan skulle presentera oss för varandra så visar det sig att det var min absoluta älsklingskommentator från Eurosport, Per Dahlgren! Hurdan tur kan man ha. :)
Jag var väldigt noga med att tala om att alla de andra ridsportkommentatorerna är kassa och att han är den enda jag vill lyssna på haha. Vilket dessutom är 100% sant.  Usch och fy för de andra tråkiga, gnälliga typerna.


Jag och Per. :)


Senare var det dags att möta upp Daniel, en kompis som var där och tävlade. Jag försökte som vanligt lära honom svenska, vilket inte direkt verkar vara så lätt. ;)
Vi drack lite drinkar och töntade oss lite allmänt tillsammans med min hopptränare och vän Johan som satt där med sin familj och sponsor.


Nivån var hög. ;)


Efter det kom en vakt som jag blivit polare med och sade att kön till pianobaren var slut så jag, Daniel, Jeanette och några andra drog ner igen.
Det var rätt bra drag där nere så vi festade vidare, en smula utspridda. 
När klockan var helt jävla för mycket hamnade vi i en taxi för att åka och köpa mat.
Vår söta taxichaufför körde oss till nån form av korvkioskdrive in där vi köpte svinmycket mat och sedan åkte vi tillbaks till hotellet och käkade på vårat rum innan det var dags att försöka sova.


Frukost?


På lördagen vaknade jag en timme efter att vi hade somnat och kunde som vanligt inte somna om, Jeanette var inte heller så sovig så vi drog ner och käkade frukost och studerade en och annan sliten person haha. ;)
Frukosten var ingen höjdare men den slank ner ändå, vi hade nämnligen startat dagen med en powerwalk i ett svinkallt Göteborg, för att fylla på parkeringspengar till bilen.

Efter frullen så var det dags för lite shopping, tråkiga som vi är så shoppade vi några schabrak var, tävlingstäcken och nya Kingslandvästar. Alltså INGET spännande alls. Varför tänker man alltid att man ska köpa sånt som man bara hittar på mässor annars och inte det vanliga som finns i alla butiker men ändå så köper man bara det "vanliga"?
Störigt. ;) Och förmodligen ett I-landsproblem.
Vi sprang sedan ner på framhoppningen med våra obligatoriska McDonaldskaffe för att kolla om det var något spännande där. :)


Trött och med en stor latte på väg för att kolla hästar.


Vi såg en och annan fin pålle och sedan satt vi på läktaren ganska länge och pratade med en gammal kompis till mig som jag gick den långa ridinstruktörsutbildningen med. :) Vi skvallrade om både det ena och det andra och det var riktigt roligt.
Jag träffade även lite folk som jag gick hopptränarutbildningen med och det är alltid lika kul att höra hur det går för de andra! :)

Sedan var det dags för käk igen och så tänkte vi powernapa lite på rummet innan vi skulle dra och kolla 1.55hoppningen som började kl 18.
Maten funkade fint men powernapen funkade INTE fint haha. Jag babblade oavbrutet och Jeanette läste Min Häst som vi fått av Ninas syster som var på mässan och jobbade.
Sedan försökte Jeanette surfa med sin mobil men hade givetvis glömt sitt lösenord till ALLA sidor så då blev hon ännu piggare av all ilska. Haha.
Så, någon eftermiddagssömn blev det alltså inte.
I alla fall så drog vi iväg till framhoppningen igen strax innan klasses skulle börja för att se när de värmde upp och hoppade fram. Jag tror nog Jeanette fick lite magknip när hon såg hur höga hindren var. ;)


Jag på plats strax innan 1.55 ska börja.


Efter det stack vi och käkade och drack några drinkar och sedan snabbt till hotellrummet för att fixa iordning oss inför kvällen.
Väl tillbaks i pianobaren mötte vi upp med ett gäng Bukefolk. Himla kul att ses! Tyvärr kom det en miljon folk förbi och skulle säga hej så jag kände att jag inte riktigt hann prata så mycket som jag ville. :(


Många bekanta stötte man på under kvällen. :)


Lite senare sprang jag rätt på Linda, en annan bloggare och vi hade ett och annat att diskutera haha. Hon verkar vara en mycket bra tjej och var helt klart bra på att festa! Hoppas att vi ses snart igen. :)


Jag snodde denna bilden av Linda (hoppas att det är ok!), jag tyckte den illustrerade vårt humör ganska bra haha!


Nåväl, senare försvann alla åt alla möjliga håll och efterfesterna fortsatte tills det blev dag igen. :)
Som ni kanske förstår så var ingen av oss jättepigga igår. ;)

Jahapp, det var väl det mesta det, nu ska jag springa ut igen och fortsätta i stallet. Har en del ridning att ta igen efter denna helgen.
Hoppas att ni har en bra dag so far.

En bra helg.

Godkväll!
Helgen har varit kanon! Satan vad fort tiden går när man har roligt bara... :o
Jag ska blogga om helgen snart hade jag tänkt. Läs gärna hos Jeanette sålänge, hon var snabbare att berätta om vår helg än vad jag är. ;)


Papperskorg fylld med is fick agera kyl. ;)

Brådis.

Okej, nu är det mycket att göra på väldigt få timmar!  Jag och Jeanette ska dra till Göteborg vid 13-tiden och innan dess är det huuuuur mycket som helst som ska fixas med hästar, stall, packning mm mm mm i all oändlighet.
Det ska bli så himla skönt att komma fram och checka in på hotellet och bara sätta sig och softa lite.
Vi ska givetvis hinna se lite tävling och förmodligen även gå en sväng på mässan innan det är dags för kvällens fest.
Nu ska jag sätta fart som faaaaan rent ut sagt. ;)
Vad händer hos er i helgen?

Solen upp: 07:25
Solen ner: 17:15

Nostalgi!!

Inne en snabbis igen då jag bara MÅSTE dela med mig av en grej.
Jag fick en bild på mig av en vän. Den är från tiden när jobbade som DJ i Helsingborg och bilden är tagen någon gång under 1997. Fy faaaaaaan vad jag kan längta tillbaks ibland.
Vi hade så otroligt roligt. Tänk er ett helt gäng Djs och bartenders och roliga människor som bara öste på för fullt dynget runt, allt var en salig blandning av fester, jobb, hästar, skolan, fika, shoppa, umgås mm. Det var livet i ett lämpligt tempo det. :) 


DJ Matilda på Blombergs & Co.


Finns det något speciellt år som ni längtar tillbaks till?
Mitt är helt klart -97.  :)

Utmaning igen.

Nu har jag blivit utmanad av flera stycken igen. Jag är tyvärr inte så snabb på att anta de där utmaningarna men nu kör vi!

FÖRSTA UTMANINGEN:

Personen som utmande har skrivit fem saker som hon/han bara inte klarar av att äta. Jag ska svara på om jag äter det och sedan skriva fem saker jag äcklar ihjäl mig på och skicka vidare utmaningen. :)

Brysselkål - Kan äta om jag "måste", inget jag skulle komma på att köpa och tillaga själv direkt.

Grynkorv - Fyyy nej usch så vidrigt.

Komage - Aldrig i livet

Kalvhjärta - Aldrig i livet

Rotmos - Nej

Okej, här kommer fem saker jag tycker är riktigt vidriga.
Pizza
Pesto
Prinsesstårta
Selleri
Hamburgerdressing, gurkmajonäs och bostongurka.

ANDRA UTMANINGEN.
Här ska man lista sex saker man är beroende av.  Mer eller mindre allvarliga beroenden. ;)

- Mat och vatten (surprise)
- Mina djur
- Musik
- Mina vänner
- Läppglans (smink i allmänhet).
- Shopping.


Okej där var mina, det blev visst tre på den sista med maträtterna men det var mer för att täcka upp dressing/kletiga rörorområdet lite extra. ;)
Jag antar att jag var typ sist ut av alla de som blivit utmanade så därför utmanar jag alla som vill och som inte redan gjort detta! Det är bara att sno listan från min sida. :D


Snart Gbg!

Alltså den här kylan... den går mig på nerverna. Man vill ju bara sitta och fika med kompisar och mysa istället för att vara ute i stallet och rida. Det har varit minusgrader i flera veckor nu, utan en endaste plusgrad i sikte. :(
Men, snart borde det väl vända? :)

På fredag åker jag och Jeanette till Göteborg och Göteborg Horse Show och stannar där tills på söndag. Vi ska festa, träffa vänner och givetvis kolla på tävlingar och show. :) Det ska bli så himla roligt, det behövs verkligen ett litet avbrott i denna isande tråkvintern.
På fredagkvällen ska vi kolla lite dressyr för Jeanette har verkligen sett framemot det, tyvärr fick jag ett mail tidigare idag som meddelade detta:

"Anky van Grunsven lämnar återbud.

Anky van Grunsven måste tyvärr lämna återbud till Göteborg Horse Show. Hennes OS-häst IPS Salinero var i stort sett framme i Göteborg när dressyrstjärnan tvingades meddela att hon inte kan komma.

Anky van Grunsven har tidigare haft ryggproblem och besvären har återkommit. Hon behandlades av läkare i Holland på onsdagsmorgonen".

Himla tråkigt, för det hade varit väldigt kul att se henne.
Men hennes återbud gör att en svensk ryttare får chansen att rida istället, vilket givetvis är roligt och tur i oturen.  Här kommer lite andra ändringar som har gjorts.


Camilla Toll rider i Scandinavium

Camilla Toll, Malmköping, och Rainman får chansen att rida i Scandinavium sedan Anky van Grunsven med kort varsel tvingats lämna återbud.
Hästarna som ska starta FEI World CupTM Dressage, världscupen i dressyr i Göteborg, besiktigades på onsdagseftermiddagen och alla passerade utan problem.
Rainman har fått dispens att besiktigas vid ankomst.


Nytt namn i Morgondagens Vinnare

Tom Krog, Rimforsa, har lämnat återbud till sin plats i Morgondagens Vinnare, juniorernas egen hoppklass under Göteborg Horse Show. Han ersätts av Malin Andersson, Kungsbacka, med Enigma.


Ryttarändringar i hoppningen

Det har blivit två ändringar i hoppningens startfält. Sören Nörgaard Pedersen, Danmark, ersätts av Charlotte Lund. Rutherford Latham, Spanien, har lämnat återbud.

Ni som ska till Göteborg, vi måste försöka få till en träff såklart. Enklast är väl förmodligen att alla som vill ses ser till att befinna sig på Gothia på kvällstid, sådana där ordnade bloggträffar på dagtid brukar inte ha så stor uppslutning tyvärr. Alla har liksom en massa annat att göra på dagarna. På kvällarna däremot, då går man ju faktiskt ut för att träffa folk. ;)

Vilka ska till Gbg?

Solen upp: 07:31
Solen ner: 17:10


Dress to kill.

Snubblade över några gamla reklambilder förut när jag satt och kollade igenom bilder på min dator.
Det är Wallis Dress To Killreklam, tror det var 1997. Spelar i och för sig ingen roll när det var, bilderna är fortfarande bra tycker jag! :)
Eller vad tycker ni? ;) Typiskt män alltså....att glo så. Haha.

Vad händer hos er idag?
Hoppas att ni får en skön dag, trots att det verkar ha kommit en ny istid.

Solen upp: 07:33
Solen ner: 17:07

The Baby Father.

Ingen har väl missat nyheten om Alfie 12 år som gjorde sin flickvän Chantelle 14 år gravid. Bara det är ju helt sinnesjukt. Sen väljer de dessutom att behålla barnet. Say what?!
Tolv år liksom...och ser ut som åtta. Varför leker inte han med leksaker eller spelar tv-spel och är barn som han borde?
Gud...när jag var tolv gick jag runt i Musse Piggtröja och samlade på glittriga klistermärken och byggde kojor i skogen.De nyblivna föräldrarna med sitt barn...
Bild från aftonbladet.


Läs mer om Alfie och Chantelle här  och här.

Varför blir det så här?! Vad har gått snett?

Snabbrapport.

Hej kära blogg. ;)
Jag är sjuk idag, feber, halsont och helt täppt i näsan, och ska snart tillbaks till soffan med en film. Igår kväll var jag och Klara och drack lite drinkar. Trevligt värre. :D Jag lägger ut lite bilder och skriver mer sen.
Måste inta viloläge igen nu.Igår var det drinkar som gällde.


Hoppas att ni har haft en superbra helg!

Solen upp: 07:38
Solen ner: 17:03

Gulligt eller fjantigt?

Godmorgon alla! Hoppas att ni sovit gott. :)
Tänkte bara kolla in en snabbis innan jag ska ut i stallet. Jag pratar dessutom i telefon med Nina samtidigt som jag bloggar. ;)

Idag är det alla hjärtans dag om någon nu skulle ha missat det. Vad tycker ni om denna dagen? Gulligt eller fjantigt? Jag tycker det är rätt fjantigt faktiskt, men det kan ju bero på att jag inte direkt är den romantiska typen.

Vet ni förresten varför man firar dagen? Såhär står det på Wikipedia.


Alla hjärtans dag
(ibland Vändag i Finland) är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin som uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem.
Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter - något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin.

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner.
Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. Även i Sverige har seden att på lek para ihop flickor och pojkar funnits men i tradition varit förlagd till pingsten.


I 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Det var först då som helgonet som sådant började förknippas med kärlek.
Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära. I dag är Valentindagen starkt uppmärksammad i alla engelsktalande länder, där kärleksbrev och små presenter brukar givas bort.


Olika berättelser med romantiskt innehåll har också kommit till. Enligt en av dessa var Sankt Valentin en kristen som levde i Rom på 200-talet och fick lida martyrdöden efter att ha trotsat kejsar Claudius II förbud att viga unga par. Innan han avrättades lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktarens dotter (jämför med den medeltida legenden ovan) som han var mycket förälskad i: det första Valentinkortet och ursprung till seden att skicka kort denna dag. Valentin sägs även ha haft för vana att plocka blommor i trädgården och ge dem till älskande par. Detta påstås ha givit upphov till seden att ge varandra blommor på Alla hjärtans dag.

Den äldsta bevarade valentinhälsningen är från 1477, då den unga Margery Brew skickade en hälsning till sin trolovade som hon kallade sin "worshipful and well beloved valentine".


I Sverige har firandet av S:t Valentin och Alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. NK-varuhuset försökte lansera seden, men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnits sin plats som Alla Hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.

I Japan är det vanligt förekommande att flickor ger "tyckaomchoklad" och "pliktchoklad" till vänner och pojkar de tycker om. Detta i sin tur medför att pojkarna förväntas ge tillbaka något den 14 mars på "White day".

I Finland har dagen uppmärksammats sedan år 1987 då den upptogs i kalendern. Under Alla hjärtans dag uppmuntrar bland annat Finlands Röda kors-människor att delta i frivillig vänarbete.

Solen upp: 07:41
Solen ner: 17:00
 


De största chokladbollar vi sett.

Godmorgon!
Hur är läget mer er idag? Sovit gott? Jag har som vanligt sovit helkass men känner mig pigg ändå. ;)
Igår kväll försökte jag blogga men kunde inte logga in, så irriterande när jag faktiskt var på blogghumör haha.
Igår var en bra dag, alla hästarna var duktiga och eftermiddagen ägnade jag och Klara  åt att först gå och käka och sedan sätta oss och fika och glo på folk. ;)
Vi höll dessutom på att skratta ihjäl oss vid ett par tillfällen. Varför glor vissa människor surt på folk som skrattar? SKRATTAR liksom....borde man inte bli glad av det?


Vi fick nog i oss några liter.De största chokladbollar vi sett!


Nu ska jag strax lämna datorn och börja dagen på riktigt. Förresten idag är det Charles Darwins 200-års dag. Grattis till honom. ;)
Vad ska ni göra idag?

Solen upp: 07:46
Solen ner: 16:55

Någon mer som hade samma problem?

Åh vad ni är söta med ert peppande! :) Det uppskattas verkligen.
Jag är inte depp-deppig alltså utan mest frustrerad över att det gör så ont hela tiden. Det känns som det är liniment eller något runt hela vänstra skulderbladet och upp i axeln och nacken. Det isar och bränner om vartannat och det är så JÄVLA irriterande. Värst är det på nätterna så jag får alltså sova ännu mindre än vanligt.

Så, slutklagat.
Vad ska ni hitta på idag? Jag ska göra det vanliga, som vanligt haha.Jag sitter här nu med min obligatoriska morgonlatte och försöker utarbeta en bra plan för dagen.
Jag försökte blogga tidigare idag men kunde inte logga in på min blogg. Någon mer som hade samma problem?

Nu ska jag dra ut till pållarna, vi hörs sen! :) Ha en bra förmiddag.Dags att dra ut i stallet nu.


Solen upp: 07:48
Solen ner: 16:53

Så ni inte tror att jag deppat ihop helt.

Idag tror jag det känns lite bättre kanske....eller jag vet inte haha, det kan kanske vara alla piller jag trycker i mig.
Hur mår ni idag?

Denna dagen har varit helt ok hittills, det är bara snön som stör mig. Jag vill ha vår NU! (typ som alla andra.) Tjat, tjat. ;)
I eftermiddag kommer förhoppningsvis min hovslagare hit och tar hand om några unghästar som behöver skor nu.
Jeanette kommer antagligen också hit och hälsar på sin lille prins, vi får väl se om han kan stå upp efter att ha blivit skodd för första gången. ;)


Dags för hovlagaren att komma idag. Det blir dock ingen varmskoning här inte. ;)


Nu ska jag dra ifrån datorn igen, ville bara titta in och skriva något så ni inte tror att jag deppat ihop helt. Haha. ;)
Ha en bra dag alla därute. Vad händer hos er?

Solen upp: 07:51
Solen ner: 16:50

Ur form.

Jag är verkligen hetl ur form när det gäller bloggandet (och allt annat med för den delen) och har inget vettigt alls att skriva.
Jag var och kollade min rygg idag igen och den är inte alls bra. Det gör helt för jävligt ont och det är otroligt irriterande. Det kan ju kanske vara därför jag känner mig lite pissed off och inte är så kreativ. ;)

Vad har ni hittat på idag?

Solen upp: 07:53
Solen ner: 16:48

Snart otursdag. Eller turdag?

Godmorgon! Det blir tidig bloggning idag, inte för att jag har något att skriva utan mest för att bara uppdatera lite. ;)
Ska snart iväg och se om naprapaten kan fixa till mig.
Det är helt sjukt vad ont det gör, det går verkligen inte att göra någonting. :S

Vad händer hos er idag? Något spännande, eller är det bara en vanlig måndag?
På fredag är det fredagen den 13.  Vad tycker ni om det? Är ni skrockfulla eller skiter ni fullständigt i sådant? Ni kanske till och med gått över till den allt snabbare växande skaran med människor som påstår att fredagen den 13 är deras turdag. Haha.
Jag tror nog att de undermedvetet förväntar sig att det ska gå åt skogen den dagen och när det sen inte gör det så är det en turdag. ;)

Själv är jag ett stort fan av de gamla Friday the 13th-filmerna. Jag och min bror kollade alltid på någon av dem så fort våra föräldrar inte var hemma och ibland tvingade vi oss ut i skogen efteråt bara för att se hur rädda vi blev. Haha!
Nu på fredag, den 13 februari har den nya filmen FRIDAY THE 13TH  dessutom premiär. Kolla trailern här. :)


Jason Voorhees är fredagen den 13 för mig.


Okay, sorry för att jag börjar dagen med detta men det bara ploppade upp. Hoppas att du stod ut med att se bilden Jeanette och inte dog av skräck. ;)
 
Ha en bra dag alla!

Flight 1549: "We're gonna be in the Hudson".

Nu har jag lyssnat flera gånger på inspelningarna från Hudsonlandningen den 15 Januari. Snacka om att piloten är cool. Han är min nya idol helt klart! :)
Det är helt fantastiskt det han gjorde och att ingen skadades.

Ni kan höra och läsa konversationen här.

Så gick kraschen till:1. Planet krockar med en flock gäss

Klockan 15.26, lokal tid, lyfte US Airways flight 1549 i klart väder från LaGuardia-flygplatsen i New York. Destination: Charlotte-flygplatsen i North Carolina. Ombord fanns 155 personer, inklusive två piloter och tre flygvärdinnor. Planet, en Airbus A320, gjorde helt planenligt en vänstersväng efter start, men efter bara en minuts flygning rapporterade piloten att han hade krockat med en flock fåglar, troligtvis gäss. Enligt passagerare hördes först en kraftig smäll från vänster motor som började brinna. Enligt uppgifter i natt slogs båda motorerna ut av gässen.

2. Kraschar i Hudsonfloden

Planet nådde knappt 1 000 meter upp i luften innan det började tappa höjd. Klockan 15.29 - efter inte ens tre minuters färd - kraschade planet i vattnet. Flygledarna såg hur det strök över George Washington-bron, med en marginal på mindre än 250 meter.


3. Passagerarna går på vatten

Med landningsstället uppfällt nödlandade planet i vattnet - utan att slitas sönder eller explodera. Dock började planet snabbt ta in vatten och sjunka. Inom bara minuter lyckades ändå passagerarna ta sig ut, många av dem via nödutgångarna ut på vingarna. En av dem berättade att vattnet i kabinen då nådde dem till midjan. Planet höll sig flytande samtidigt som passagerarna evakuerades till tillskyndande båtar. De var nedkylda av minusgraderna i luften och det svinkalla vattnet. Innan hjältekaptenen lämnade flygplanet uppges han ha gått två kontrollrundor i planet för att säkerställa att inga passagerare fanns kvar.


Text och bild från aftonbladet.se.


En liten utmaning.

Nu har jag blivit utmanad av Jeanette och Linda, kanske även av fler, i så fall ber jag om ursäkt om jag glömt er. Jag har varit lite dålig på att blogga senaste dygnet. ;)

Utmaningen går alltså ut på att skriva åtta fakta om mig. Hmm here we go, får väl se hur kul det blir haha.

1. Jag är född i fiskarnas stjärntecken.
2. Jag tycker att dvärgar och clowner är obehagliga.
3. Jag är extremt bra på att memorera låttexter.
4. Jag kan inte handla mat. Jag kan gå till affären och handla för 2000 spänn och ändå inte ha något att äta när jag kommer hem.
5. Jag tycker inte om när människor rör vid mig.
6. Jag har extrema sömnsvårigheter.
7. Jag blir otroligt irriterad på folk som är trögtänkta och som inte förstår instruktioner.
8. Jag älskar Dr Pepper.

Ok, då ska jag alltså utmana åtta stycken andra....

Nina
Karin
Klara
Anders
Freja
Amanda
Åsa
Sofie

Ni är utmanade! :)

Såld!

Hästen är såld! Hon gick igenom besiktningen utan anmärkningar och åkte med sin nya ägare hem direkt. Jätteskönt och roligt för både säljaren och köparen. Och för mig också såklart. :)

På tal om något annat, snart är det dags för Göterborg Horse ShowDet ska förhoppningsvis bli lika trevligt som det brukar vara. 
Det är egentligen inte själva tävlingarna som är det roligaste utan att träffa alla vänner som man inte träffar så ofta annars.
Jag funderar på att dra ihop en bloggträff. Vad tycker ni om det?
Vi verkar ju vara ett glatt gäng nu, som både bloggar och rider och många av oss ska säkert till Göteborg och spana på tävlingarna och shoppa nya prylar så då borde vi kunna klämma in en träff också tycker jag.
Detta tål att funderas på. :)


Lite bloggmingel vore väl nice?


Nu ska jag dra ut igen och sen blir det sushi. Jag fick ju ingen igår fastän jag var så sugen. :(

Solen upp: 08:00
Solen ner: 16:41

Åttling-mamman talar ut.

Det är väl inte så många som undgått att läsa om "rekordmannan" som födde åttlingar i slutet av januari?
Detta mötte mig imorse när jag kollade lite nyheter. Nadya Suleman, 33 år och FJORTONBARNSMAMMA ska träda fram i en tv-intervju.
I förra veckan födde hon alltså åttlingar...my GOD, vilken mardröm för mig som inte ens vill ha ett barn. Hon har dessutom sex barn sedan tidigare.
Här kan ni läsa lite om henne. 
Hennes egen mamma verkar till och med tycka att det gått lite för långt och att hennes dotter är besatt av barn
" Redan när dotterns fertilitetsbehandling visade sig fungera försökte Angela säga ifrån.

- Det här kan inte få fortsätta längre. Hon har redan sex barn och ingen make."
Nadya  verkar dock ha kommit på en plan för att lösa den ekonomiska frågan.

Jaja, var och en gör som den vill men det är inget för mig det där. Huuu.

Vad tycker ni? Kan man få för många barn?


 


Sushisugen.

Snö....ja seriöst, det ligger en massa snö på marken här nu. I hate it. (Det var dagens väderleksrapport det.)
Jag går här och väntar och väntar på att tjejen som ska köpa fuxen ska ringa om besiktnigstid.
Det vore så skönt om hon får tid idag eller imorgon och går igenom så att hon kan få hem henne innan helgen.


Detta djur ska förhoppningsvis vara sålt innan helgen.


Idag är det det vanliga som står på programmet. Jag ska rida och fixa och sånt, typ inget avvikande vad jag vet. Vet dock inte var jag ska käka lunch än. Är sugen på något riktigt gott....typ sushi. Jag ÄLSKAR sushi, jag skulle kunna äta det vare dag...vilket jag också gör i perioder. ;)
Så sugen på sushi!


Förresten så tänkte jag ge er en liten sushilektion. Människor, särskilt de som aldrig smakat sushi brukar gnälla oerhört över hur äääääcklig man är som äter råååååå fisk. Fel! Sushi är nämnligen inte alls lika med någon rå fisk (det heter sashimi), det finns oftast väldigt mycket annat än fisk på sushibitarna eller i de underbart goda california rollsen (makizushi). Perfekt för oss som inte är så förtjusta i lax.
Exempel på fyllning är gurka, morot, tofu, avokado, shitake svamp, sesamfrö mm.
Vill man äta rå fisk är det alltså sashimi man ska beställa och inte sushi.

Nu blev jag verkligen sushisugen! ♥
Förresten så har jag sjukt lätt för att snöa in på mat, alltså om jag blir riktigt sugen på något så kan jag äta det varje dag i en vecka...är ni också sådana?

Nu är det dags att dra ut, men I'll be back!

Solen upp: 08:02
Solen ner: 16:38

Ska ni kolla på den?

Okej here we go med naprapatrecension.
Jag har ingen aning om det har hjälpt eller inte.
Eller alltså, det har inte hjälpt hittills. Men det är inte heller värre. Det känns faktiskt exakt på pricken likadant som innan jag var där.
Min käre naprapat såg lite fundersam ut när jag sa att jag hade ont överallt haha. Sedan berättade jag om ett antal kraschar och en hästspark i huvudet mm som gjort att jag blivit lite skum i vänstersidan, dvs där som jag har mest problem just nu.
Han tryckte lite här och där och det gjorde förjävla ont rent ut sagt. Han sa åt mig att slappna av fast jag var så avslappnad jag kunde. Urk vad jag lär vara spänd utan att veta om det. :S
Han sa i alla fall att jag skulle komma tillbaks på måndag, jag behövde inte ens betala mer men han behövde mer tid för det var nog ingen höjdare med mig, inget han gjorde hjälpte ju. ;)
Men jag ger inte upp. Detta SKA funka.


Sååå, på måndageftermiddag får ni fler news om det har hjälpt.
Vad har ni hittat på idag och vad händer ikväll?
Jag funderar på att glo på Schindler's List  på TV4 Film kl 21. Det var ett par år sedan sist så jag tror jag ska ge den en chans. Jag tycker nämnligen inte att den är det fantastiska mästerverk som de flesta andra verkar tycka. Sen beror det nog en del på att jag ju inte är något Steven Spielberg-fan.
Ska ni kolla på den? Vad tycker ni om filmen?


Schindler's list ikväll kl 21 på TV4 Film
Amerikanskt drama från 1993. Regissören Steven Spielberg berättar om krigets offer och överlevare i detta verklighetsbaserade drama.
Karriäristen Oskar Schindler var företagare i Tyskland och Polen under 2:a världskriget.
Till att börja med är det vinsthunger som styr hans utnyttjande av billig judisk arbetskraft, men när han ser hur nazisterna behandlar människor drivs han till att göra en osjälvisk insats för att rädda liv.

Till naprapat idag.

Godmorgon!
Igår var jag inte sååå bra på att blogga såg jag nu. ;) Vi får hoppas att det blir lite bättre idag.
Idag ska jag till en naprapat kl 8.30,  jag har aldrig varit hos en sådan så det ska bli spännande. Jag har ju så himla ont i både muskler och leder så nu kanske man kan få hjälp. Det är många med liknande besvär som jag har som har rekomenderat just en naprapat.
Massage funkar inte alls för mig och kiropraktor är inte min grej.


Okej, min naprapat lär ju få att göra idag med tanke på att jag besväras av allt ovanståeende förutom ischias, muskelkramp och tennis/musarmbåge. Upp till bevis alltså. En recension kommer senare.

Någon av er som testat? Hjälpte det? Hur var det?

Solen upp: 08:05
Solen ner: 16:36

Ni glömmer väl inte rösta?

Äntligen är alla nominerade produkter till Sveriges största skönhetsutmärkelse utsedda. Din röst kan avgöra tävlingen och dessutom ge dig en lyxweekend i Stockholm.

Genom att rösta på de nominerade i Cosmopolitan Beauty Awards har du chans att vinna en exklusiv helg i Stockholm. Du och en vän bjuds på en natt i dubbelrum på femstjärniga Grand Hôtel, lyxig frukost och lunch på hotellet, varsin spabehandling på Grand Hôtel Health club, lyxmiddag samt gästlisteplats på Stureplans hetaste nattklubbar på kvällen.


 


Text och bild från Cosmoplitan.se
Glöm inte att rösta!  :)

Money will buy you a pretty good dog.

Nu är jag och spanar runt på en av mina favoritsmyckessidor, nämnligen kyssjohanna.se. Där finns alltid så himla mycket fint, det går dessutom snabbt som blixten att få hem det man beställt och det är alltid så fint förpackat.

Seriöst...hur kärleksfullt är inte detta armbandet?! ♥


bild från kyssjohanna.se


Man tänker ju direkt på sin egen lilla älsklingsvovve. :) Vilken hundägare blir inte alldeles varm i hjärtat när ens älskade hund kommer och möter en med viftande svans och glada små skutt.
Det är sann kärlek det. :D

Personlighetstest.

Jag älskar tester så jag var ju såklart tvungen att göra detta.
Mitt resultat blev :

Din personlighetstyp:
Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.


Det stämmer faktiskt himla bra! Eller alla av de där yrkena kanske inte tilltalar mig, men många är sådant som jag är nyfiken på. Resultatet av min personlighetstyp är klockrent. Det är verkligen jag alltihop.

Vad fick du för resultat? Stämmer det? :)

Lite brådis och strul med kommentarer.

Hellooo!
Idag är det sol! Tyvärr är det även en massa minusgrader. Närmare bestämt 4st. Det känns mindre okej. Igår blev jag så nerkyld så jag inte fick upp värmen på hela dagen. Urk.
Idag har jag en massa saker att göra, framförallt på hästfronten men även en del ärenden som måste tas i tu med, som jag skjutit lite på. ;) Så jag har faktiskt lite brådis nu.


Detta är ju perfekt för oss som har lite ont om tid. ;)
Hämtat ur boken
80 romaner för dig som har bråttom.Vad händer hos er idag?
Jag ska svepa mitt kaffe nu och sen så är det dag att börja göra lite nytta. Jag skriver såklart mer sen.

Förresten så har det hänt nåt superskumt med mina kommentarer. Jag kan inte svara på de som postats mellan den 11 Januari och igår. :o

De är liksom bara försvunna!!
Bara så att ni inte tror att jag struntar i det. :(

Solen upp: 08:09
Solen ner: 16:31

Skepp ohoj!

När jag ändå är inne på sommarlängtan så kan jag bara inte motstå Fresh Fish vinnaren 2008, Hanna Lindströms kommande kollektion för MQ.
"Tio välskräddade 40-talsflirtiga plagg med tydligt uniforms- och sailorinspirerade detaljer. Kollektionen finns för försäljning i limiterad upplaga i tio utvalda butiker."


Här ser ni mina favoriter.Gå in på MQs sida för att spana in hela kollektionen.
Kläderna kommer att finnas på följande ställen:
(Stockholm: Sturegallerian, PUB, Skärholmen, Vällingby / Göteborg: Fredsgatan / Malmö: Triangeln / Karlstad city / Linköping city / Helsingborg city / Halmstad).


Förlåt för att jag är kass på att svara på kommentarer, ska ta tag i det senare i dag!
Nu ska jag få upp värmen lite efter att ha tillbringat ett antal timmar ute i ridhuset och sen ska jag ut igen.
Brrr. Det är så himla kallt här idag.
Jeanette har varit här och ridit på sin lille häst och det gick kanon, hon har galopperat och allt. :)
Ikväll blir det otroligt soft med lite god mat och en film, vilken vet jag inte än. ;)
Tips, någon?


Breezer och värme önskas.

Ännu en dag med minusgrader och lite snö på marken. Supertrist faktiskt!
Jag vet att det är otroligt tjatigt att alla skriver om vår och sommar men det är ju faktiskt så att man snart längtar IHJÄL sig.
Sommaren -08 var helt underbar tyckte jag, det var ju fint väder och varmt nästan hela tiden. Hoppas att denna sommaren blir minst lika skön.


En sommarkväll 2008 då det var en bra bit över 20 grader efter kl 23. Underbart.


Idag kommer Jeanette hit och rider på sin pålle och senare kommer även Sara hit, hon som äger fuxen som är till salu.
Kommer ni ihåg att jag skrev om en tjej som varit här och tittat på en fyraåring som jag har till salu? Hon som skulle gå över från ponny till storhäst nu. Igår fick jag reda på att de verkligen vill ha honom, himla kul! :D
Skönt för ägaren till fyraåringen att få honom såld också, han har nämligen liiite för många hästar. Haha.

Dags att dra igen, ha en bra dag allihop!

Solen upp: 08:11
Solen ner: 16:28

RSS 2.0