Hoppas verkligen det onda försvinner snabbt!

God förmiddag!
Galet varmt idag, 19 grader redan tidigt imorse. Helt underbart ju. :) Vad har ni för väder?

Idag ska jag trimma lite extra, ska åka till JL imorgon och hoppa lite inför tävlingen i helgen. Åker på torsdag och kommer hem nästa vecka. 
Idag ska jag även ha lite träningar här hemma och att rida ganska mycket själv också trots att förkylning/halsont inte ger med sig. Nu har Nina givetvis också blivit megaförkyld. :( Jag tror vi smittar varandra hela tiden.
Förhoppningsvis kommer dock mitt halsont snart att gå över, ska till Apoteket och hämta ut lite medicin från min käre far senare. Hoppas verkligen det onda försvinner snabbt!

Usch och fy för att ha ont i halsen.Vad ska ni hitta på idag? :)Blääää!

Ingen tävling för min del idag, min förkylning har blivit värre och jag har rätt ordentligt ont i halsen. Det blir till att ta det lugnt idag istället.
Surt, då jag verkligen behöver rida dessa tävlingar. :S

Nu ska jag gå ut och fodra och sedan är det väl bara att packa ut allt ur lastbilen igen och släppa ut hästarna och gå in och lägga sig.
Blääää vilken tråkig dag utan några hinder att hoppa över.


Inte ett enda hinder får jag hoppa över idag. :(


Hoppas att ni får en skön söndag utan halsont och snor. ;)TGIF

Fredag igen, jäklar vad veckorna bara försvinner. Typiskt våren och sommaren, det känns allitd som tiden går såååå mycket fortare nu än på vinterhalvåret.
Ikväll ska jag på bio, det blir Änglar och Demoner. :) Det ska bli spännande att se hur den är. Det är min favorit av böckerna om Harvardprofessorn Robert Langdon, så jag har rätt höga förväntningar.


Har ni sett den? Vad tyckte ni i så fall?

Annars händer det väl ungefär samma som vanligt idag. Det är hästarna som gäller och lite extra trimmande då det är tävling i helgen. Nästa vecka är det tävlingar i skåne som hägrar. :) Det ska bli roligt.

Här kommer lite bilder från senaste veckan. :)


Jag var hemma i skåne på begravning förra veckan och passade på att ta ett foto på Edward Perssons grav. Är det någon av er som kommer ihåg honom?Vi har koll. ;)Världens största morotstårtbit. Varken jag eller Nina orkade äta upp och då har det gått långt. ;)Jag sov en timme på gräsmattan en helt underbar eftermiddag. Ljuvligt.Sedan var det dags för champagne i trädgården. :)Älskade Jessie har koll på gästerna. ♥Mammas mat är alltid godast. :)Jag och min bror var och testade nya Kakbodens glass. MVG!


Hoppas att ni har en riktigt skön fredag! Hur ser era helgplaner ut?

C-ponny till salu. :)

Är det någon som är på jakt efter en ny ponny eller vet någon som är det? Här här ni en riktig fining. :)

Sto, född -95, Imp Irland, Grade A, 138 cm

Läromästare med många placeringar tom nationell MsvB + 5. En snygg ponny med utstrålning!
Fantastisk hoppkapacitet, okomplicerad. Även tävlad dressyr.

Hemma igen.

Nu har jag varit lite dålig på att uppdatera igen, jag har varit bortrest tordag-tosdag så det har varit lite fullt upp.
Nu är jag hemma igen och ska se om jag orkar skriva nåt mer seriöst senare idag. ;)

Vad har hänt hos er i helgen som var?


Skotips.

Alla ni (och jag med) som längtat efter att få äga ett par av de underbara
Studded Crystal Sandals från Balmain men kanske tyckte att det kändes lite väl häftigt att betala ca 16000kr för ett par, ni bör kolla in Chicys variant. :)
Betydligt billigare!Ett riktigt kap från Chicy.Så kom till slut beslutet om Sofia Kroon.

På måndagskvällen blev beslutet offentligt. Landslagsryttaren Sofia Kroon stängs av från allt tävlande i ett år och tre månader från och med 5 maj, den dag då disciplinnämnden tog sitt beslut.
Det handlar om både doping och otillåten medicinering.

Detta efter att två av hennes tävlingshästar, Rolex och Gucci, behandlats på klinik med flunixin och adequanin fyra dagar innan de startade i elithoppning i Helsingborg.

17-årige Gucci hade problem med en sporre. 11-årige Rolex behandlades i alla tre ledavdelningarna i ett bakknä. Hästarna hade helgen innan tävlat svår klass i norska Vestfold och helgen dessförinnan i Kungsbacka. Målet med starterna i Helsingborg var att kvala till Scandinavium knappt två veckor senare.

Varken Sofia Kroon eller hennes juridiska ombud var på morgonen efter beskedet anträffbara. Om beslutet kommer att överklagas, är alltså fortfarande en öppen fråga.

För andra runtom i sporten är det en lättnad att beslutet efter mycket om och men äntligen är klart. Det gäller mer än Sofia Kroon, det gäller sportens anseende och kanske hela framtid.

Att man nu beslutade att döma ut den längsta avstängningen någonsin är en tydlig markering.


Här är några som tyckt till angående domen.


Gunnar Larsson, ordförande i ridsportförbundets hoppkommitté

tycker det är bra att Diciplinnämnden trycker på ryttarens uppgift att ta tillvara hästens intressen.

"Vi runtomkring har ju inte haft tillgång till alla uppgifter. Men att någon tar ut hästen direkt från en behandling på tävling har diskuterats mycket på framhoppningsbanorna. Hästarna har ju inte haft en chans till rehabilitering", säger Gunnar Larsson.

"Det är inte ens en väckarlocka. Det är glasklart att man inte gör så. Det handlar inte om något mystiskt regelverk. I jämförelse är händelserna i OS harmlösa. Där var det molekylära rester man hittade. Det här är något helt annat."

"Hästar är inga maskiner. De är levande individer och måste få vila. Titta till exempel på Ninja. Inte en start sen OS och leder nu Global Champions Tour. Där kan vi nog sända en del signaler till lägre nivåer."

15 månader är helt relevant, tycker Gunnar Larsson och menar att det dessutom inte finns någon ursäkt i fråga om regler för medicinering och doping. "Förbundet har en evig dialog med ryttarna om detta."

Vad gäller Sofia Kroons framtid som tävlingsryttare tror han att hon inte alls behöver vara borta ur bilden.

"Klart att hon har en chans att komma tillbaka. Det är bara att lägga saken till handlingarna och gå vidare. Hon är en erfarenhet rikare och det kan hon ha nytta av."Linda Heed, landslagsryttare

har tidigare berättat om sin skräck för att åka fast i en dopingkontroll. Hon tycker det är svårt att uttala sig om avstängningen eftersom hon inte har alla fakta.

"Men visst går det att komma igen efter en avstängning", säger hon.

"Själv skulle jag använda tiden åt att träna och utveckla hästarna. Men ekonomiskt skulle det förstås vara en katastrof. Det svärtar ner ens namn. Själv har jag en massa olika hästägare. Det skulle bli att jobba ännu hårdare för att komma igen."

Linda Heed är osäker på huruvida fallet Sofia Kroon skadat sporten eller inte.

"Det är nog både och. Hästen måste alltid komma i första hand. Men självklart har det svärtat ner sporten i media."Anna-Karin Nilsson, överdomare

tjänstgjorde på tävlingarna i Helsingborg i februari där det hela började. Det var efter ett anonymt tips om att Sofia Kroon fyra dagar tidigare hade varit på klinik med sina två hästar, som Anna-Karin Nilsson konfronterade Sofia Kroon med uppgifterna.

Hon trodde inte då att det hela skulle bli så här stort. Idag tycker hon att det inträffade kan föra något bra med sig. Hon är inte förvånad över straffet.

"Någonstans måste man dra en gräns. Jag tror nog att detta kan vara mer utbrett än vi tror, även på lägre nivå. Att jag fick veta detta i Helsingborg var en ren tillfällighet. Jag hoppas att beslutet blir en väckarklocka."Diciplinnämnden

I sitt beslut skriver Diciplinnämnden att "...Sofia Kroon visat mycket allvarlig brist på respekt för såväl Rolex bästa som den behandlande veterinärens ordination och i stället satt sitt eget tävlande i första hand. Sofia Kroon har genom sitt agerande på ett mycket allvarligt sätt brutit mot hästsportens kanske mest grundläggande regel; att omvårdnaden av hästen och hästens välbefinnande alltid ska komma i första hand..."

De receptbelagda läkemedlen Flunixin och Adequanin har 14 dagars karens. Rolex behandlades med båda medlen då bedöms det enligt Förbudslistan som dopning. Gucci behandlats med Flunixin och det bedöms som otillåten medicinering.


Text från sporthasten.se
 

 ♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦Vad tycker ni om detta? Är det en bra dom eller tycker ni att avstängningen skulle varit kortare/längre?
Tror ni att hon kommer att komma tillbaka på tävlingsbanorna direkt efter detta?Lite bilder.

Denna veckan har inte varit så rolig alls. Min förkylning har inte gått över och allt annat har också känts sådär. Men, men, det är bara att ta nya tag. :)

I går var jag på 40-årsfest på ett väldigt mysigt ställe. Det var trevligt och maten var supergod.
Idag ska jag mest försöka ta det lugnt så att den här jäkla förkylningen släpper någongång. Jag ska bara rida och fixa med stall, göra iordning utebanan ordentligt och flytta ut alla hinder från ridhuset. Idag kommer även Jeanette hit och det ska bli trevligt. :)

Här kommer lite bilder från den senaste tiden. :)En trött pålle.


Älskade, älskade Nimis! ♥


En av mina hästar på besök i skåne.


Nina och jag är nyttiga....


....tills vi blev sugna på något godare. ;)


Efter en mycket nice galopp i vattnet.


Ninas söta häst!


GOTT!


En av de två födelsedagsbarnen igår.


En mycket god dessert som Monicas son Johan hade gjort. ♥


Jahapp, nu fick ni en liten uppdatering i alla fall. Hur har eran vecka och helg varit? Har det hänt något spännande? :)
Nu ska jag springa ut igen. Hoppas att ni får en jättebra dag.
Förkyld.

Tillbaks i vardagen igen, jätteförkyld och trött.
Helgen gick ok, det blev en placering men allt kändes inte helt okej. Har hört att många hästar är lite off för tillfället faktiskt, får hoppas att det är någon liten vårförkylning som går över snabbt. Ska ta blodprov och kolla upp allt dock.

Nu är min hovslagaren här så jag behöver springa ut i stallet igen. Tänkte bara ge er ett litet livstecken. :)
Jag skriver mer senare. :)

Hur var eran helg förresten?RSS 2.0