Dagens fråga.


Nu jobbar hovslagaren hårt! :-)

dsc00794 (MMS)

Nu jobbar hovslagaren hårt! :-)


TATTINITÄVLING ! Vinn valfritt schabrak med matchande luva!

Nu kör vi igång en ny tävling här i bloggen.
Denna gången har du chansen att vinna valfritt schabrak från Tattini med matchande luva till!För att delta ska du svara på tre frågor:

1. Hur länge har Tattini funnits i Sverige?
2. Vilka är dina 3 favoriter produkter på Tattini.se?
3. Vad har Tattiniridstövlarna Pointer och Levriero för specialfunktioner?

Allt du behöver veta för att svara på frågorna hittar du på Tattini.se!

Posta dessutom bilden ovan på din blogg, bilddagbok, facebook eller liknande om du har någon.
Svaren på frågorna samt länk till var du postat bilden skriver du i en kommentar till detta inlägget.
(Jag kommer inte godkänna några kommentarer förrän tiden gått ut av förklarliga skäl. ;) )

Vinnaren dras redan den 12 juli så kör så det ryker! :)
Lycka till alla!


Jag gillade såklart honom jättemycket. Nu ...

dsc00790 (MMS)

Jag gillade såklart honom jättemycket. Nu väntar besiktning som förhoppningsvis ska gå vägen.


Den spännande saken! :-)

dsc00788 (MMS)

Den spännande saken! :-)


På spännande utflykt... ;-)

dsc00776 (MMS)

På spännande utflykt... ;-)


Dagens fråga.

Går din/dina hästar på bete någon period i sommar?Free surveys


OBS MISSA INTE!

Godmorgon!

dsc00767 (MMS)

Godmorgon!


Vinnare av de superfina ridstövlarna från Mountain Horse är....

...Vibeke Larsen! Supergrattis till dig!
Du har fått ett mail där det står hur du ska gå till väga för att få hem din fina vinst.
Hoppas att du kommer att bli nöjd med stövlarna och som vanligt när jag lottat ut saker blir jag jätteglad om vi får se en bild sen!
Jag önskar att jag kunde ge ett pris till alla! Men en ny tävling är redan på gång så håll utkik för ännu en chans att vinna något fint. :)Jag är inte inne än och kommer inte in p...

Jag är inte inne än och kommer inte in på mailen med min mobil så jag kan inte se vem som vunnit stövlarna. Jag är nog lika spänd som ni är. :-) Så fort jag kommer in ikväll så ska jag meddela vem den lyckliga vinnaren är! :-)


Istället för månadens ekipage...

...kommer jag att köra månades outfit (fast det gäller fortfarande häst OCH ryttare)!
Jag kommer att börja med att ge er ett färgtema för den första omgången och när jag fått 10 stycken deltagare så kör vi igång första outfittävlingen.
Ni kommer kunna rösta precis som vanligt och vinnaren blir intervjuad här i bloggen.

För att delta i första omgången med färgtemat BLÅTT ska ni göra föjande:
Klä dig och din häst i något blått, du får göra precis hur du vill så länge det är blått med. Du kan vara seriösa och matcha marinblåa lindor med marinblå piké eller så kan du spraya hela hästen och dig själv i babyblått glitterspray. ;) Blåa stigbyglar, blå hjälm, stövlar, spö eller vad som helst. :) Bara fantasin sätter gränser.
Huvudsaken är att ni har något blått i er outfit!

De 10 första som mailar sina outfitbilder på temat blått till showjumper@live.se kommer med i första omgågen.

Ut och fota dig och hästen i snygga blåa grejer nu och skynda er att maila! :DFörsta omgågens tema är BLÅTT.


Dagens fråga.

Vilken av dessa bruna piketröjor gillar du bäst?Free polls

HV Polo.


Joules.


Ralph Lauren.

Nu har jag försökt mobilblogga i en och ...

Nu har jag försökt mobilblogga i en och en halv dag. Det verkar inte komma fram så bra. Förlåt för dålig uppdatering i helgen men vi är i väg och tävlar. Hoppas att ni har en bra helg och att midsommarafton blev mysig. :-)


Dagens fråga.

Ska du se Global Champions Tour från Monaco ikväll?Free web pollsHoppningen sänds på Eurosport såklart.

Glad midsommar.

dsc00735 (MMS)

Glad midsommar.


Vinnarintervjun.

Här kommer intervjun med Lina som med sin häst blev månadens ekipge!


-Namn.
Lina Sara Katarina Sällberg, av min äldre bror även kallad Katta-Sara i yngre dagar.


-Ålder.
21 år, född 1989.

-Bor.
Utanför Vimmerby (Astrid Lindgrens stad) i Småland.


-Sysselsättning.
Jag pluggar till farmaceut (medicin m.m. och har min framtid som receptarie på apotek) på distans ifrån Kalmar på Linnéuniversitetet och har precis gått klart mitt första av tre år. Anledningen till att jag läser på distans är självklart att jag fortfarande ska kunna hålla på med mina hästar samt inte behöva flytta ifrån pojkvän och familj och inte minst av ekonomiska skäl.

Jag sökte och kom in på Hippologen förra hösten men tackade nej till platsen av ovanstående skäl, men jag har ändå lite utbildning på häst. Jag är utbildad ungdomsledare, ridledare samt diplomerad hästskötare och har eventuellt tänkt läsa till åtminstone biträdande ridinstruktör efter den utbildningen jag går nu.

Samtidigt som jag pluggar jobbar jag också lite extra som butiksbiträde för att få in lite extra pengar till hästarna och nu under sommaren är det sommarjobb i samma butik som gäller. Driver just nu också en sida åt ridsportbutiken Hippoteket, som har ett väldigt bra utbud på häst- och ryttarutrustning ifrån välkända märken, på facebook vilket jag tycker är jättekul!


-Vad har du för häst/ar. Eller rider du kanske på ridskola eller medryttarhäst?
Jag har just nu fyra hästar (hur blev det så många?) och de står på min familjs gård sedan ca 1 år tillbaka.

BELLONA är mitt väldigt speciella halvblodssto på endast ca 157 cm som jag har haft i 2½ år. Hon är nu 8 år e. Cagliostro - Ivigtut och har haft två föl, är ganska sent tagen, het och mycket känslig med ett stort scoop och stor hoppförmåga. Hon har med sin ryggverksamhet hoppat av mig ett antal gånger i sprången. Bellona har hittills endast startat upp till och med 1 m och placerade sig i sin första avd. A, men p.g.a. att hon helt plötsligt fick ett föl (One of a Kind) en dag så missade vi en del tid på banan samt också p.g.a. en muskelskada hon drog på sig i halsen efter en fastrullning i boxen på Strömsholm när vi var där på ridledarkursen 2009. Mitt mål i år med Bellona är att starta 1,10 (om träningsmöjligheter finns) och framöver också att ev. rida 1,20. Kapacitet finns säkert för mer, men jag är lite höjdrädd och ingen direkt tävlingsmänniska utan tycker att träning och kontroll av att träningen funkar på tävling är roligare.

ONE OF A KIND är Bellonas andra föl och han är väldigt speciell för mig och min familj. Hösten 2008 flyttade jag och Bellona nämligen till min tränare Robert Fritz för att jag skulle göra praktik där. När jag precis hade installerat mig och varit ute och ridit en kväll som vanligt samt satt inne hos familjen och hade ätit så ringde Robban nedifrån stallet och sa att "Bellona fölar!". Med en större panik över att förlora sto och föl sprang jag ned till stallet och fick en jättevacker och välutvecklad hingstunge med annorlunda utseende komma till världen. Han var till en början frisk, men eftersom han föddes så sent som den 29 augusti så blev han snart sjuk i lunginflammation, men envisare häst får man leta efter och han tog sig igenom sjukdomen och står nu i hagen här utanför fönstret och betar.

Vi anade att Bellona kunde vara dräktig då magen växte en del, och var och kollade detta med veterinär som kunde konstatera att hon inte var det. Men så var alltså inte fallet och jag red samma dag som One of a Kind kom och tävlade helgen dessförinnan (med bra resultat). Som tur var gick ju allt bra, och ja, jag fick två hästar till köpet av en typ.. Dock vet vi inte vem som är fader till Bäbis, som han kallas av mig sedan han var en liten spillevink, eftersom Bellona blivit tjuvbetäckt och hittills gjord DNA-matchning inte överensstämde. Förhoppningsvis blir Bäbis en liten häst som ska få gå både dressyr, hoppning och fälttävlan med mig.

ANJA är vår lilla shettisdam som är sällskap till Bellona. Hon är 11 år och e. Brandij v.d. Hoorn - Claymore. Anja saknar faktiskt en muskel mellan has och knä på ena bakbenet och kan därav inte belastas, men hon är jättebra sällskap till Bellona som är hästrädd, för lilla Anja är ganska lik Bellona. De trivs mycket bra i varandras sällskap eftersom de inte vill ha någon för nära men ändå ha någon mer i hagen.

DUNDERS AQUA är mitt 3-åriga new forest-sto som går tillsammans med One of a Kind i hagen. Hon inköptes förra hösten som sällskap till One of a Kind och nu under våren har jag ridit in henne (jag är så liten så jag kan utan problem rida ponny). Hon är e. Fredriksbergs Kavat - Bacarac och hon är en supertrevlig individ som är positiv och framåt. I höst ska Aquas visas på utställning och 3-årstest och nästa år ska jag börja tävla henne i dressyr och hoppning, och framöver kanske hon säljs till någon liten tjej eller pojke som vill ha en trevlig rid- och tävlingsponny.


-Inriktning.
Jag är en hobbyryttare som tävlar då och då, men mitt största intresse med ridningen är utbildning och utveckling av häst samt ekipage. Hoppning är den gren jag främst har sysslat med av den enkla anledningen att jag har haft hästar mest lämpade för det, men med Aqua kommer det nog bli en del dressyr då hon verkar ha mest talang för det.

Jag har tidigare tävlat upp till nationell LA i hoppning med placering på ponny som mest och på häst har jag endast ridit 1 m med placering ännu, men hoppas som jag skrev ovan komma upp lite mer i klasserna. Men det är alltså inte själva tävlandet som är viktigt för mig, utan att det hela tiden sker en utveckling och att man har nya små mål att uppnå.

Självklart tycker jag att dressyren/markarbetet är mycket viktig, för den lägger grunden för mycket i ridningen.

-Mål.
Mina mål är att fortsätta ha sunda och välmående hästar och att fortsätta utbildningen med mina hästar i en lagom takt. Målet med Aqua just nu är att fortsätta hennes vidareutbildning och i höst börja hoppa lite för att nästa år som fyraåring komma ut på lite småtävlingar i lätta klasser. Bellona kommer förhoppningsvis hinna tränas mer i höst och ev. starta någon 1.10. One of a Kind ska mest få gå och ha det bra fortsättningsvis, till han närmar sig 3 år nästa höst då hans inridning kommer att påbörjas, och lilla Anja ska också få gå i hagen och ha det bra.

-Utrustning du brukar använda.
Jag försöker att använda så basic utrustning på alla hästar jag rider. D.v.s. tredelat bett, remontnosgrimma, sadel och benskydd samt självklart hjälm. Bellona kräver också martingal, men i övrigt har hon ingen "specialutrustning". Jag tycker att man ska ha så lite grejer som möjligt på hästen och vill hålla det enkelt och stilrent.

 
-Favoritutrustning/märke
Schabrak är något som jag skulle kunna köpa hur många som helst om plånboken tillät det, vilket den dock inte gör! Favoritschabraket är utan tvekan mitt röda Scapa Sports-schabrak, p.g.a. den fantastiska passformen, som jag endast använder på tävling. Min JW-hjälm är också en favorit, eftersom jag så länge hade velat ha en sådan och för ett par år sedan gjorde slag i saken och köpte en. I övrigt så gillar jag Kingslands grejer mycket men jag har själv inte så mycket därifrån eftersom det är ganska dyrt.


-Vad gillar du bäst, gräs eller grusbana?
Jag gillar grusbana bäst av den anledningen att jag tycker det är lite otäckt att brodda o.s.v. vid hoppning på gräs.


-Hur länge har du haft din häst/hästar?
Bellona har jag haft sedan januari 2008, alltså ca 2½ år.
One of a Kind kom i slutet av augusti 2009 och han är närmare 2 år nu.
Anja har vi haft i ca 3 år och Aqua i närmare ett år i höst.

Innan dess hade jag i 5 år min förra new forestponny Simon som jag sålde p.g.a. ålder, så de jag har nu lär antagligen bli kvar här länge, ev. bortsett från Aqua då.


-Vad har de för speciella egenskaper?
Bellona är egentligen en ganska rädd och osäker häst, vilket visar sig i att hon kan bli aggressiv, speciellt inomhus där hon inte riktigt trivs. Vad detta bottnar i vet jag inte riktigt, utan hon är nog så och man får ta henne för det hon är. Med tiden har hon blivit mycket bättre, men hon är fortfarande rädd för människor och även andra hästar, vilket märks mer eller mindre. Ibland går det knappt att rida fram henne för att hon börjar kasta sig ifrån hästar på framhoppningen, men inne på banan har hon alltid vetat vad hon ska göra och att hon är så positiv och framför allt tycker det är så himla roligt att hoppa är en väldigt bra egenskap. Hon är också väldigt lyhörd och känslig, både uppsuttet och avsuttet, och det gör henne lite svår men är samtidigt en bra egenskap, ex. på hoppbanan.

One of a Kinds främsta egenskap är nog hans envishet. Sedan han var nyfödd har han i princip "provsmakat" på allt! Han ska känna med munnen och bitas, och trots åtskilliga och bestämda försök fortsätter han alltid att försöka. Den här envisheten kan nog bli till hans fördel i ridningen, för det är ändå en positiv nyfikenhet som den grundar sig i. Han är också ganska orädd, för han fick redan som liten vänja sig vid mycket, och han litar verkligen på mig och andra människor och är inte alls rädd så som sin mor.

Anja är en lite speciell shettis. Hon är väldigt försiktig och tillbakadragen och hon är faktiskt inget matvrak så som shettisar brukar vara. I början när vi hade köpt henne kunde vi inte fånga henne i hagen, vilket inte alls var kul, men idag kan jag, min mamma och min pojkvän fånga henne, såvida ingen av oss har på sig mammas röda Crocs-tofflor. Haha.

Aqua är en ponny med lite nerv och gnista i och det tror jag kan göra henne till en bra tävlingsponny! Dock är hon ibland lite tittig och larvig, men hon är inte svårövertalad.


-Favorittävlingsplats.
Här måste jag faktiskt nämna min hemmaklubb (dock 8 mil ifrån mig idag) Gamleby Ridklubb när tävlingarna hålls på den stora grusbanan Lyckan, som har flera olika vattengravar, uthopp, kulle och bank och som är hela 120x70 m stor. Speciellt rolig är GRK att tävla på under den stora tävlingen Tjust Cup med Gamleby Ponny Derby, som är regional/nationell hopptävling dit vissa kända ryttare kommer och rider sina hästar och ponnyer och som är lite speciell med derbyklasser.

-Har du en egen blogg?
Jag har en hemsida där jag skriver om mig och mina hästar, på vilken det också finns en blogg. I bloggen skriver jag om vår vardag samt träningar och tävlingar med bilder och filmer och jag skriver ibland lite om utrustning och ibland om nyheter i hästvärlden. Adressen till bloggen är http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html

-Har du eget stall?
Ja, sedan ca 1½ år tillbaka bor min mamma, hennes sambo och jag och syskon på en egen gård med ladugårdsbyggnad som byggdes om till ett stall med fem boxar (varav en för förvaring av spån m.m.). Tidigare har jag haft hästar inhyrda på stall, och det är verkligen härlig att ha dem hemma. Just nu så känns det trots de dåliga träningsmöjligheterna här helt värt att ha hästarna utanför fönstret, för man får en så mycket närmare relation till dem på så sätt och har dem alltid under uppsikt.


-Kör du bil och släp eller lastbil?
Jag kör bil och hästtransport på vanligt körkort.


-Första tävlingsminne.
Jättesvårt att minnas, men det får nog bli något ifrån tiden med den lilla b-ponnyn Fancy Lady (114 cm och korta ben) som jag lånade av en kompis under en period. Fancy var en pigg liten dam med egen vilja, och vad jag minns får bli ifrån alla de bangångar som gicks då jag alltid blev påmind om att hålla upp huvudet och inte släppa fram handen innan hindrena, för då blev det tvärnit och avfallning. Och just det ja, när vi var i Vetlanda i finalen i division II och den där enooorma kombinationen låg framför oss på banan och jag och Fancy kämpade för allt vad vi kunde men vi nådde helt enkelt inte över.


-Största/bästa vinsten eller hästminnet.
Min största placering är den jag knep på Tjust Cup sista året jag tävlade Simon, min förra ponny. Min målsättning med honom var att placera mig i LA, och det gjorde vi nu på nationell nivå efter en runda som kändes jättebra, med motstånd som ex. Tom Krog och andra superduktiga ryttare på superduktiga speedponnyer, till skillnad från min skogsmulle som såg ut som om han knappt kunde ta sig över ett hinder.


-Så den obligatoriska sista frågan hehe. Vad äter du helst?
Utan tvekan, CHOKLAD! 
 

Vinnaren i denna månadens eikpagetävling är:

Lina Sällberg och Bellona!Grattis till er. :)
Håll utkik efter vinnarintervjun med Lina som kommer snart. :)

Tyvärr kommer det inte att bli fler månadens ekipage här i min blogg då jag inte tycker att det känns kul längre. Det är väldigt många andra bloggar som har börjat köra exakt samma grej med ekipagetävling och vinnarintervju så jag tänker hitta på en ny grej! Som dessutom kommer bli mycket roligare! :)Hot or not?

Förbygel från Dyon med inlägg av ormskinnsimitation, vad tycker du?Från Dyons katalog.


På denna bilden ser man lite bättre hur ormskinnsimitationen ser ut.De flesta verkar i alla fall tycka att detta är hot. :)
Det är dock inte riktigt min grej, har svårt för djurmönster öht.Två av vinnarnas fina armband!

Jag har fått bilder från två av tjejerna som vann de fina hästarmbanden. Tack så jättemycket för att ni skickade dem! :)Här är Sara ute och rider med sitt armband på sig. :)
Hon valde texten "Heels down, shoulders back, remember to breathe".
Här är Tildas armband. :)
Hon valde texten "You can handle it".


Vill du också rida runt med peppande ord runt handleden? Köp ett eget armband hos Firemoon Horses.


Här tar dom det där med markbommar på all...

dsc00718 (MMS)

Här tar dom det där med markbommar på allvar. ;)


Dagens fråga.

Vem av dessa tre damer gillar du bäst?Get a free poll
Edwina Alexander.


Jessica Kürten.


Meredith Michaels-Beerbaum.

Underbart väder.

dsc00645 (MMS)

Underbart väder.


Hjälmen.

Jag vet inte vad det är för märke? Sportswear Outdoor Clothing?  Nån som har koll.
Ett verkligt fynd i alla fall. :)
Som de flesta vet så är jag ju väldigt förtjust i hjälmar ;) och samlar på mig nya allt som oftast men detta var extra kul! 400kr liksom!! :D Det händer ju inte nu för tiden när hjälmar kostar så jäkla mycket! :s
Framför allt så är den grymt, grymt skön. ♥

Jag tror att den egentligen kostar runt 1000kr och den finns i alla fall hos Skara Hästsport.
Det finns garanterat nån av er som vet vad det är för märke och vart det säljs i övrigt. :)
Jag köpte den på Skara Hästsport.

Jag har visst glömt visa detta hjälmfynd j...

dsc00713 (MMS)

Jag har visst glömt visa detta hjälmfynd jag gjorde för några veckor sen. Kom på det nu när jag tog av den. Haha. 400kr (!!!!) gav jag för den , den har varit med på två tävlingar och används varje dag. jag kan lugnt säga att det är min nya favorit. Ett jäkligt bra betyg med tanke på att den konkurrerar med mina andra hjälmar som bla GPA Speed Air, GPA High Lite GPA Titium och Charles Owen JW. :-)


Dela med er av era fina bloggar!

Igår var det en hästblogg på förstasidan på blogg.se! :) Så himla roligt tycker jag med tanke på att vi hästbloggare syns rätt lite!
Jag tycker att vi borde göra en lång lista på alla hästbloggar vi gillar så att vi kan ta del av varandras favoriter.
På det viset gör vi ju reklam för varandra samtidigt som vi får en massa nytt att läsa!
Toppen ju!

Så ös på med alla era favortier och egna bloggar så lägger jag upp dem och sparar dem i ett annat inlägg eller här under så att vi lätt kan hitta dem sen.Ju fler desto roligare! :)


Lägger in de ni rekommenderat här så länge.

http://kristinawarg.blogg.se/
http://astridstraning.blogg.se
http://tavlingsryttaren.se
http://frejalindskog.webblogg.se/
http://heediis.blogg.se/
http://internationalshowjumping.blogg.se
http://hoppryttarinnan.se
http://www.johannasriddagbok.blogg.se
http://jsohlman.blogg.se
http://nicolehartwig.blogg.se
http://reitsport.blogg.se/
http://tiffanylingvannerus.blogg.se/
http://stilis.blogg.se/
http://hastdiggaren.blogg.se
http://ronda.blogg.se
http://lamiamichelle.blogg.se
http://jdinewald.blogg.se
http://linneabrandt.blogspot.com
Http://carlssonpataket.blogg.se
http://hinnagarden.zoomin.se
http://ridsportsarah.blogg.se
http://equilina.se
http://schalalaaolsson.blogg.se
http://lovicious.blogg.se
http://ponnyochryttare.blogg.se
http://mathildablomberg.blogg.se
http://johannagrant.shapemeup.se
http://birgittashastsida.blogspot.com
http://showjumpingbyamanda.blogg.se/
http://linnskjetne.blogg.se
http://formone.blogg.se
http://teamjohansson.blogg.se
www.elitryttaren.se
http://www.hippson.se/blogs/Musikal_Viktoria/index.htm
http://yasminesriddagbok.wordpress.com
http://missia.blogg.se/
http://mlishastblogg.blogg.se/
http://barahast.blogg.se
http://intend.blogg.se
http://ponnyryttarna.blogg.se
http://denisericsson.blogg.se
http://ponnyochryttare.blogg.se
http://klaaraskatt.blogg.se
http://equestrianguys.blogg.se
http://bellablondiiiiiee.blogg.se
http://kaloescha.blogg.se
http://fkallstrom.blogg.se
http://hoppryttareen.blogg.se
http://ostmannatalie.blogg.se/
http://semlur.blogg.se
http://.supersus.blogg.se
http://clarquists.blogg.se
www.svenskponnydressyr.blogg.se
http://blaces.wordpress.com
http://diabetikern.blogg.se/
http://moaamandaa.blogg.se/
http://ryttarinnanmatilda.blogg.se
http://iklara.blogg.se/
http://tesskliintestam.blogg.se
http://orlysofie.blogg.se
http://maddeelin.blogg.se
http://rosenblads.blogg.se
www.isabellharmark.blogg.se
http://ridemyhorse.blogg.se/
http://emmapalmqvist.blogg.se
http://pican.blogg.se/
http://hinnagarden.zoomin.se
dressyrbloggen.blogspot.com
http://linneagranstrom.blogg.se
http://lydiagranztrom.blogg.se
http://skjutenskata.blogg.se/
http://sarahhedengren.blogg.se/
http://jennylarssonkuskochryttare.blogg.se
http://gotlandsryttaren.blogg.se
http://joellemyslek.blogg.se
http://brejjk.blogg.se
http://theresevv.blogg.se
http://ussing.blogg.se
http://kumpumaki.blogg.se
http://peplis.blogg.se
www.ponnyryttarna.webblogg.se
http://hastliv.webblogg.se/
http://excellentcharm.blogg.se
http://sosigog.blogg.se
http://equestrianworld.blogg.se/
http://friidabergman.blogg.se/
http://mlidahlgren.blogg.se/Tre dagar kvar....

...tills vinnaren utses i denna månadens ekipagetävling! Glöm inte rösta på ert favoritekipage och ni som är med och som känner att ni vill ha ännu fler röster har lite tid kvar att göra ett sista ryck för att få fler.


Sen tar vi det där angående mer info om ekipgen en gång till. :) Ni som skriver att ni vill veta mer om ekipagen för att kunna rösta, det var just det som var vitsen med hela grejen från början, att inte några skulle få fler röster bara för de tävlar jättehöga klasser eller har en fantastisk historia bakom sig. :)
Du ska rösta på det ekipage som du VILL veta mer om. De som gör dig mest nyfiken utifrån det du ser eller
helt enkelt bara på den bilden som tilltalar dig mest. :)


What's hot and what's not.• Prins Daniel!
• Värme, ljusa sommarnätter och MIDSOMMAR.
• Positiva, trevliga, glada och roliga människor som bjuder på sig själva och gör sitt yttersta för att liva upp tillvaron för andra och för att få saker att bli lite extra bra. Sådana människor som man kan räkna med i vått och torrt och som sprider sin positiva energi till sin omgivning. Oj vad det är roligt att ha sådana personer omkring sig!
• Att slippa en massa täcken på hästarna.
• VM i Kentucky, bara 3 månader kvar nu. OM vi längtar?!

• Alla dessa mystiska bloggar typ "jag har 10 svårklasshästar och shoppar för 40000 om dagen men jag tänker INTE visa någonting" som poppar upp som svampar just nu. Det i sig är väl i och för sig mest komiskt och vem bryr sig egentligen och framförallt, vem tror på allt skumt som folk hittar på? MEN, det är förjävla elakt rent ut sagt att ordna faketävlingar som vissa bloggare gör och få människor att gå och hoppas på att kunna vinna en fin sak och så finns den inte på riktigt. Ruttet. En sådan bloggare sattes faktiskt dit förra veckan. TUR!
• Mona Sahlin. Ok, hon är väl alltid not hot, inget nytt där men vad hade människan på sig på bröllopskonserten?
• Folk som säger att de aldrig har läst ens blogg men som ibland tabbar sig och refererar till något man skrivit och sedan säger att de har hört av en kompis kompis kusins bror typ....
• Att försöka ha någon form av business ihop med slarviga ostrukturerade personer utan visioner och som aldrig avslutar något de påbörjat.
• Det är fint med gräsbanor javisst, men att brodda i och brodda ur 30000 gånger varje sommar... Not hot.


Artikel från HIPPSON.SE Roffe om VM-drömmen.

Text & foto: Matilda HjertstrandRolf-Göran om Sveriges uppförsbacke

Han hoppas på att vara en av dem som får byta hästar i VM-finalen i Kentucky i höst. Men svenska hoppryttarnas chanser till medalj ger han inte mycket för.
- Ryttarna finns och är bra, men hästarna har ingen rutin, säger Rolf-Göran Bengtsson.
 
Den 10 till 12 juni var Rolf-Göran Bengtsson, tillsammans med många andra internationella stjärnryttare, i franska Cannes för att ladda upp inför VM. I staden, som de flesta förknippar med filmfestivaler och jetsetliv, gjordes det under helgen upp om vinsten i en av deltävlingarna i prestigefyllda Global Champions Tour. Men tävlingarna gav också tillfälle att mäta sig med konkurrenterna inför höstens VM.
- Mina chanser är väl bra, men samtidigt måste man ha flyt och lyckas med precis allt, konstaterar Rolf-Göran.
Han vet att minsta misstag kan leda till en förlorad medalj och ett ras i resultatlistan.
- Jag red Ninja i en tävling i Windsor för ett tag sedan. Allt var egentligen på topp men så rullade en bom av och då är man plötsligt långt ifrån en placering.
 
Ninja är förstahandsvalet
Till VM har Rolf-Göran tre, kanske fyra, hästar att välja på.
- First choice är Ninja, men sedan har jag Casall, Quintero och kanske Kiara om jag får behålla henne.
Han tycker att det är svårt att säga nu vem det blir, men har lagt upp en plan för Ninja La Silla med fem tävlingar till innan VM.
- Det blir väl ungefär samma för de andra, men sedan måste jag bestämma vem det blir och se till att den hästen fasas in och formtoppas, säger han.
Drömmen är att vara en av de fyra som får vara med och rida finalen i Kentucky. I VM-finalen i hoppning byter fyra finalryttare hästar med varandra och rider totalt 16 rundor.
- Jag skulle väldigt gärna vara med och byta hästar, det vore kul, säger Rolf-Göran och ler.
Men han har svårt att bestämma sig för vems häst han helst skulle rida när VM-guldet står på spel.
- Jag har inte riktigt hunnit fundera på vilken jag skulle vilja ha. Det finns så många fina, men ingen som är direkt outstanding. 
 
Laget får det svårt
Även om hans egna chanser är bra tror Rolf-Göran alltså att de svenska hoppryttarna får svårt att mäta sig med konkurrenterna i VM. Han tycker visserligen att ryttarna i sig är tillräckligt bra, men att de saknar några riktiga topphästar.
- Det fattas ett par hästar om vi ska vara i topp, de hästar som finns nu har för lite rutin och är fortfarande bara på väg upp, säger han.
Samma problem har Sverige i Superligan där man hittills bara lyckats skrapa ihop några ynka poäng.
- I Superligan har vi en uppförsbacke med stark lutning. Det har gått tre gånger förut men det ser inte ut som att det kommer att göra det nu, säger Rolf-Göran.
Själv fick han stå över den tredje omgången i St Gallen, Schweiz, på grund av en infektion. Men frånvaron blev inte lång och Rolf-Göran tycker att den egna formen är på väg upp igen.
- Jag är kanske inte på topp men det kommer väl. Jag får se till att formtoppa ryttaren till VM också, säger han och skrattar.
Någon tid att vila upp sig blir det inte tal om före VM. Och det är heller inget som Rolf-Göran själv önskar.
- Jag är ju på semester nu, säger han och blickar menande ut över det palmomgärdade tävlingsområdet.
- Jag vill inte ha helt ledigt. Jag blir bara väldigt rastlös om jag inte får rida.

FOTNOT: Visst gick det mindre bra i superligan i helgen – men det gick jättebra för Rolf-Göran som vann en GP-hoppning med Casall la Silla. Läs mer här om

Artikel från www.hippson.se


Dagens fråga.

Såg ni något från bröllopet i helgen? Vad tyckte ni i så fall? :-)

Jag och Nimis vill ha en mops. :-)

dsc00686 (MMS)

Jag och Nimis vill ha en mops. :-)


Dagens fråga.

Vem av dessa fyra Whitakers är din favorit.
Get a free poll


John Whitaker.

Michael Whitaker.

Robert Whitaker.

Ellen Whitaker.


Här kommer en efterlysning. :-) Du som fo...

Här kommer en efterlysning. :-) Du som fotade mig en av dagarna på en tävling för typ en månad sen. Du fick fyra fina bilder på en av hästarna, ett fint litet brunt sto som jag bara hade haft i två veckor och som var rätt tittig och lite spänd. Jag har inte kvar din mailadress men undrar om jag får använda dina bilder i annonsen? :-)


Lite nostalgi!


John Whitaker - Ryan's Son - LA 1984

Peter Eriksson - Electro - Falsterbo 1998Hugo Simon - The Freak - WC Gothenburg 1986Peter Eriksson - V65 Shoot - WC Gothenburg 1986


Franke Sloothaak - Walzerkoenig - 1988


Ludo Philippaerts - Darco - Stockholm 1990Ludger Beerbaum - Almox Gazelle - Stockholm 1990Marcus Fuchs - Shandor II - 1988Malin Baryard - Corrmint - Falsterbo 1998


Helt underbart att höra Anders Gernandt igen. Han VAR liksom hästhoppning när man var liten. ♥Dagens fråga.

Vilken är din Eskadronfavorit av dessa?
Free web polls
Nr 1.


Nr 2.


Nr 3.


Nr 4.


Allt detta fina hittar du hos CALEVO.COM där jag också hittat bilderna. :)

Nimis har hoppträning. Tjejerna tycker att...

dsc00635 (MMS)

Nimis har hoppträning. Tjejerna tycker att han är väldigt pedagogisk.


Det är så varmt! Både hästarna och vi dric...

dsc00632 (MMS)

Det är så varmt! Både hästarna och vi dricker massor nu. :-) fast jag är lite avundsjuk för jag har inget rosa glas! ;-)


Helloooo!

Sovit gott? :)
Sommaren håller i sig! Helt perfekt. Hoppas som sagt den gör det över helgen också.
Jag är inne en sväng nu och ska fixa med några saker, (inget kul, typ försäkringar, fakturor osv) och sitter här med mitt kaffe och kollar ut på det fina vädret. Vill bara ut igen!
Nu är det inte ett dugg jobbigt att rida minsann. ;)
Kan ni ens fatta hur man överlevde den vidriga vintern som var?

Jag fick tips om att jag kunde skriva lite om hur mina dagar ser ut och det kan jag absolut göra. Kanske senare idag. Inte för att det är sååå spännande haha.

Jag kör en liten dagens så länge för jag har lite brådis.

Dagens frukost: Kaffe och yoghurt.
Dagens kläder: Marinblå piké med vit häst och siffror på RL, grå ridbyxor Pikeur Ciara, blåa strumpor KL.
Dagens humör: Okej.
Dagens tanke: Det är många.
Dagens frisyr: Uppsatt.
Dagens doft: Clean - Fresh Laundry.
Dagens glädjeämne: Vädret.
Dagens irritationsmoment: Att jag bytte från 3 till Telia för två dagar sedan och det verkar som jag missat massa sms och sånt i bytet. Flera stycken säger att de skickat och ringt och jag har inte fått det. :(
Dagens mest ointressanta ämne: Fotboll.
Dagens dummaste: Att vissa saker kostar så fruktansvärt mycket.
Dagens känsla: Lite stressad och inte helt okej känsla.
Dagens låt. Kid Cudi feat. David Guetta - Memories (Bingo Players remix)Nu måste jag jobba vidare här och sen väntar hästarna!
Det blir hoppning utav två idag och så lite mys i skogen och ridning på ridbanan typ. Inget särskilt spännande på den fronten heller. :)
Ha en skön dag alla, vad händer hos er?


Fråga +svar.

Hanna om Nu har jag och Åsa hoppat här hemma. Jätte...:
hoppar ni varje dag eller? :S

Svar: Ja jag hoppar i princip varje dag, men så har jag också många olika hästar. Varje häst hoppar högst en dag i veckan när de hoppar på tävlingar på helgerna. På vinterhalvåret kan det bli småhinder och liknande ett par dagar i veckan.
Jag vet inte riktigt vad du menar med ni för det var första gången Åsa var här någonsin.


Lisa om sista djuret för idag :)
Hur många hästar har du på din gård? :)
Kan man inackordera sin häst hos dig?

Svar: 26 stycken just för tillfället men plats för fler.
Nej jag tar tyvärr inte emot några inackorderingar.Blablabla

Hej på er!
Hur är läget med er idag? Här är det bra, det är SOMMAR ju! :D Solen strålar och det är varmt och skönt. De senaste dagarna har varit jäkligt långa så det har blivit lite dåligt bloggande tyvärr.
Här har det blivit en massa hoppande och lite extra trimmande denna veckan, helgen som kommer är det nämnligen inga tävlingar för min del! Sensation haha.  Jag ska nämnligen åka till skåne. Det ska bli jätteskönt och jag hoppas bara det fina vädret håller i sig så att det kan bli lite bad och strandfest och så... ;)
Man får passa på när man är där, sen är det tävlingar varenda jäkla helg igen fram till 8 augusti och längre än så har jag inte planerat.
Vad ska ni hitta på i sommar?

Jag har verkligen inget spännande att skriva, det händer liksom inte så mycket mer än det vanliga här varje dag haha.
Nu drar jag ut i solen igen så hörs vi sen! Ska fundera på lite bra blogginlägg... det känns rätt trist här just nu. ;)

Ha en bra dag!

Nu har jag och Åsa hoppat här hemma. Jätte...

dsc00617 (MMS)

Nu har jag och Åsa hoppat här hemma. Jättekul. :-)


Dagens fråga.

Vilka Roeckl väljer du? Med eller utan bling?


Free web polls


Nr 1.Nr 2.

Nu har vi tagit en liten paus och ligger i...

dsc00609 (MMS)

Nu har vi tagit en liten paus och ligger i gräset och myser. Det är helt underbart sommarväder idag. Snart är det dags för mina träningar och ikväll ska jag visa en häst. Hoppas att ni har en lika bra dag! :-)


Vi har roligt. :-)

dsc00600 (MMS)

Vi har roligt. :-)


Studs på gång.

dsc00597 (MMS)

Studs på gång.


Vinnarna av armbanden är....

Andrea, Sara och Tilda Josefsson!

Ni har fått mail där jag har skrivit hur ni ska göra. Tack för att ni var med och ni som inte vann nu håller jag tummarna för i nästa tävling.Kanske får vi se en bild på er med era armband sen? :D

Jag är ute på en mycket seriös ridtur. Ing...

dsc00590 (MMS)

Jag är ute på en mycket seriös ridtur. Inget träns och ingen sadel och i shorts. Det kliar på benen vill jag lova!!


Lyssna på denna.

Nu börjar folk få upp ögonen (eller öronen kanske...) för Beyonces - Why don't you love me. Den är alldeles för soft och trist för min smak men denna versionen nedan har jag lyssnat på bra länge nu. Klart bäst!


Sista chansen!

Ikväll drar jag tre vinnare av de fina hästarmbanden. Är du inte med och tävlar än så skynda!

TILL TÄVLINGEN!Dagens fråga.

Vilken färg gillar du mest på JW-byxorna?Get a free poll
Min B&J-favorit. :-)

dsc00584 (MMS)

Min B&J-favorit. :-)


Kollar ni också hoppningen?

dsc00582 (MMS)

Kollar ni också hoppningen?


Dagens fråga.

Vilken av dessa två förbyglar tycker du är snyggast?


Free pollNr 1.


Nr 2.Håll i hatten säger jag bara! Herregud vad...

Håll i hatten säger jag bara! Herregud vad det blåser idag. Jag blåser snart av banan och hindrena blåser omkull hela tiden. Vad hittar ni på i stormen?


Ni glömmer väl inte?

Att rösta på månadens ekipage? :D


Ni som skriver att ni vill veta mer om ekipagen för att kunna rösta....det var just det som var vitsen med hela grejen från början, att inte några skulle få fler röster bara för de tävlar jättehöga klasser eller har en fantastisk historia bakom sig.
Ni ska rösta på det ekipage som ni VILL veta mer om. De som gör er mest nyfikna utifrån det ni ser eller
helt enkelt bara på den bilden som tilltalar er mest. :)

Dagens fråga.

Vad hittar du i den perfekta ridsportbutiken?

Ni får välja helt fritt, av alla saker som finns och alla olika märken och prisklasser!
Vilka märken är ett måste, vilka saker? Priser? Ska det bara finnas det "vanliga" eller ska man kunna köpa tex inredningsprylar som är hästinspirerade?

Berätta om den perfekta ridsportshoppen och skriv som sagt gärna vilka märken och specifika prylar ni skulle uppskatta! :)På andra sidan vår skog ligger Skara somma...

dsc00551 (MMS)

På andra sidan vår skog ligger Skara sommarland och där festar alla som slutat skolan för fullt nu. Jag har värsta party här i stallet hehe. Man hör verkligen allt supertydligt. :-) Jag vill också ut och ha roligt men jag får hålla mig till imorgon. :-) ikväll är det tråklugnt. Vad ska ni göra i helgen?


Så kan det gå när man drar till skogs för ...

dsc00548 (MMS)

Så kan det gå när man drar till skogs för att klättra. ;-)


Äntligen har det slutat regna!

dsc00541 (MMS)

Äntligen har det slutat regna!


Horse Quote.


"To understand the soul of a horse is the closest human beings can come to knowing perfection."Föl på upptäcksfärd.

dsc00522 (MMS)

Föl på upptäcksfärd.


Blir folk äckligare?

Haha nu måste jag bara fråga er en sak. Jag har länge gått och funderat över det här med att många verkar skippa den dagliga duschen, de tvättar håret alltmer sällan osv och förundrats över de som slutat använda shampo och som inte äger någon duschcreme och deodorant utan bara tar vatten.
De berättar hur bra det är för hud och hår osv. Ja det kanske det är men det är verkligen inget för mig!

Här om dagen läste jag i VeckoRevyn om Elin Lanto som tvättar håret en enda gång i veckan och dessutom älskar svettiga träningspass. Uuuh...är det bara jag som tycker det är rent ut sagt jäkligt ofräscht?
Hennes hår lär ju lukta ingrodd smutsig människa om det inte duschas mer än en gång i veckan...
Okej att vissa tycker att shampo sliter mycket på deras hår och torkar ut mm men man kan väl isåfall skölja igenom det med vatten om man är jättesvettig och absoluuuut inte kan använda shampo? Urk.

Sen det här med duschandet...jag har hört flera som kan gå många dagar utan att duscha. Visst man kan duscha för mycket och torka ut huden men ändå...då får man duscha rätt mycket.
Jag känner en som lägger sina använda kläder på golvet varje dag och tar upp dem och tar på sig dem igen nästa gång h*n vill ha dem. Då kan har de legat där bland damm, grus och gamla hörrester i veckor. H*n hänger även in svettiga partykläder direkt i garderoben till nästa gång. Samma person kan dammsuga inne på toaletten först och sedan dammsuga matbordet (!!??!!) istället för att torka av det.
Bör jag näma att den här personen luktar illa och kan gå i många dagar utan att duscha (personen rider flera hästar och mockar varje dag då h*n arbetar med hästar på heltid).
Kollar man sedan samma persons gamla volvo så är den totalt överbelamrad med hundhår, smutsiga täcken och gammal mat. Urk.

Jag har även hört några som stolt säger att de aldrig haft några hål i tänderna fast de aldrig bortsar tänderna. KRÄK.  :-o
Det där tycker jag faktiskt är riktigt vidrigt, hur jobbigt kan det vara att borsta tänderna? Det är så sjukt äckligt med folk som har massa smuts på tänderna och det är ju inte direkt så att det inte finns några tandborstar nu för tiden....
Samma med de som inte byter underkläder dagligen och som sover i samma lakan tills man ser smutsen där de har legat och hela rummet luktar typ smutsig hud. Varför?? :s

Ja okej, jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här men jag förstår verkligen inte och blir faktiskt äcklad.
Jag tycker det är jäkligt mystiskt att folk år 2010 inte kan sköta sin personliga hygien. Det är inte direkt så att rinnande vatten är sällsynt.

Själv skulle jag aldrig palla med att INTE duscha dagligen och jag tävttar håret varje dag (mitt hår mår prima) för jag skulle aldrig kunna ställa mig i duschen utan att tvätta håret efter en massa timmar i en ridhjälm.
Jag använder inte smutsiga kläder och byter sängkläder ofta!
Jag vet inte om det är något man får med sig hemifrån? Vad tror ni?
Hela min familj är i alla fall väldigt renliga av sig och alla duschar dagligen. För mina föräldrar som har patienter tycker jag verkligen att det är det enda rätta. Vem skulle vilja gå till en smutsig läkare eller liknande. Huuu.

Ni kan ju förresten läsa detta. (spyvarning) Hur KAN det vara så nu för tiden, okej om det varit på meddeltiden...?

http://www.familjeliv.se/Forum-9-198/m32264574.html

http://ungdomar.se/forum.php?thread_id=279226


Vad tycker ni? Är ni en av de där snuskarna eller håller ni med mig?
Inte ens en vecka och idag ringde första p...

dsc00519 (MMS)

Inte ens en vecka och idag ringde första personen och ville köpa. Och det var verkligen inte vem som helst :-o ! Men min kalv är inte till salu.


Grilldags. ;-)

dsc00514 (MMS)

Grilldags. ;-)


Tråkväder!

dsc00512 (MMS)

Tråkväder!


Dags för lunch med Åsa.

dsc00509 (MMS)

Dags för lunch med Åsa.


Undra om det ska bli regn. Det ser lite mö...

dsc00507 (MMS)

Undra om det ska bli regn. Det ser lite mörkt ut. :-(


Luc of Sweden.

Det poppar upp hästinspirerade smycken överallt nu och Luc of Sweden står för ett av de roligaste halsbanden just nu. Nämnligen en dressyrbana. :Deller varför inte ett bett? :)Fler smycken finns på lucofsweden.se


Tina eller Malin?

Här i Sverige får man ju ofta höra att Tina Lund är Danmarks Malin Baryard. Håller ni med om det?

Båda har ju i alla fall spelat in varsin låt. Vilken av låtarna gillar du bäst?
(den här videon har jag aldrig fattat, tycker nästan det är lite creepy stäming haha.)
Har ni någon favorit av de två tjejerna?

Det är väldigt varmt här idag. Hoppas det ...

dsc00500 (MMS)

Det är väldigt varmt här idag. Hoppas det håller i sig! Nu ska jag rida. :-)


Hello!

Har ni sovit gott? :)
Jag kunde som vanligt inte somna. Det går extra dåligt när det är sommar och ljust så mycket.
Idag händer det väl typ samma som vanligt, jag ska rida, ha elever och så.
Kanske kommer två kompisar som jag gick hopptränarutbildningen med på Flyinge förbi och säger hej. Mycket roligt!
Vad ska ni hitta på idag?

Jag tänkte påminna igen om tävlingarna i bloggen så att ingen missar. ;)
Vinn ridstövlar.
Vinn hästiga armband.

Glöm inte vara med!

Jag ser framemot nästa helg jättemycket, då ska jag äntligen ha en ledig helg utan tävlingar och jag ska åka hem till skåne! Det ska bli så skönt, hoppas att det är badväder. Vi har redan dragit ihop värsta strandfestgänget också. Hoppas på sol och värme! :DVad vore en sommarfest på stranden utan lite mojitos? :)

Nä nu ska jag dra ut och börja rida för dagen! Ha en fin dag alla och så hörs vi snart igen. :)
Glöm nu inte bloggtävlingarna och så får ni svara på dagens fråga om ni vill! :D
Kommer här...

Vems produkter gillar du bäst?


Free web polls
NU drar jag ut! Hej så länge!

Nu har jag precis postat en gyrotainer som...

dsc00494 (MMS)

Nu har jag precis postat en gyrotainer som ska fyllas med mitt (förhoppningsvis) blivande Cardentobarn. :-)


Godkväll på er!

Nu är jag äntligen inne. Lång dag som vanligt men typ världens bästa dag! Det har gått superbra idag + att det älskade fölet kom.
Jag vågar knappt berätta om honom för jag har haft sådan enorm otur och förlorat tre föl på rad med tre olika ston. :(

Han är i alla fall superfin och självklart kommer han att bli en stjärna! ;)
Hans pappa är Baltimore och hans mamma är mitt bruna Zangersheidesto med stora bläsen och de vita benen.Baltimore vet väl de flesta det mesta om och mitt sto har ju jättefina meriter också plus hela familjen i svår hoppning så det ska bli spännande att se vad det blir av det lilla livet om allt går som det ska. 

Och vet ni vad? Han är SKÄCK! :)
Nu håller jag alla tummar för att han ska få vara frisk och pigg och glad och bli en stor och ståtlig (och fläckig) hopphäst som vinner världscupen. ;)
Fia ska semineras med Cardento i år. Lite Capitol x 2 är precis min smak!

Bättre bilder kommer att dyka upp, slängde bara in några mobilbilder lite snabbt.

Här har ni Fias stam.

Dutch Capitol Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
620
Vase
Z-Rebella Rebel Z
04818020
911
Ramiro
95009
Argentina Z
Lorenza Ladykiller xx
Babusa
Annet
04823663
25526
Palfrenier Joost Consul
Ulana
Aniki Kassander
Niki B
Sertina Folio Wachtmeester
Zilfia
Lentebloesem Thijs
Welmoed B

Och här har ni Baltimores stam.

Balou du Rouet
95144
Baloubet du Rouet (SF)
95083
Galoubet A (SF) Almé Z
Viti (fr. trav.)
Mesange du Rouet (S.F.) Starter (SF)
Badine (S.F.)
Georgia Continue Contender
Felici
Georgette II Domino
Georgette
Griselda II Landor S
95062
Landadel Landgraf I
95006
Novella
Fureida II Godehard
Fureida
Griselda Tin Rocco Tin Rod xx
Bajade
Grittisa Manolete xx
Gritterke V


Den spännande saken jag skulle berätta är ...

dsc00492 (MMS)

Den spännande saken jag skulle berätta är det här! :-)


Spanar

dsc00461 (MMS)

Spanar


Underbart väder!!

dsc00456 (MMS)

Underbart väder!!


Godmorgon!

Nu är jag inne en snabbis. Har släppt ut alla hästar och gjort klart stall och så.
Men vad har hänt med vädret? :-o Var är solen?  Den kom fram nu! :D

Nu ska jag äta lite och sen ska jag ut och shamponera lite och fixa det sista. Vi behöver inte åka så tidigt idag vilket är skönt. Det enda tråkiga är att jag inte kommer att vara hemma så att jag hinner åka och babbla med Tobbe Larsson som är här i närheten och har uppvisning. :(
Jag har förresten är mycket spännande sak att berätta för er sen! :)

Jag hoppas verkligen att mobilbloggningen fungerar idag för jag är ju nästan aldrig hemma på helgerna och det är jäkligt trist om det inte blir någon uppdatering. Det verkar dock som fler hade samma problem igår. Tråk!

Nu ska jag frulla lite, vi hörs sen!Vad ska ni hitta på idag? Firar ni nationaldagen på något sätt?


Godkväll. Jag vet inte om detta kommer fr...

Godkväll. Jag vet inte om detta kommer fram. Det verkar inte ha fungerat med mina mobilinlägg idag. Därav den obefintliga uppdateringen. Väldigt irriterande. Vad har ni hittat på idag? :-)


Det underbara sommarvädret håller i sig! :-)

dsc00432 (MMS)

Det underbara sommarvädret håller i sig! :-)


Nimis är inte alls intresserad av nån midd...

dsc00422 (MMS)

Nimis är inte alls intresserad av nån middag. Han vill bara att man ska kasta pinne hela tiden! :-)


På tal om gamla klipp...

Kommer ni ihåg detta. Haha. :)


Säg hej.

Visst var det kul att se Meredithklippet? Jag la till ett till i inlägget. Hon har ju i alla fall alltid haft sin förmåga att galoppera framåt verkar de som. ;)
Är det någon som vet när de två filmerna är ifrån?

Idag strålar solen precis som den gjort hela veckan, det känns helt underbart! Både igår och i förrgår red jag sista hästen ganska sent, runt 20-21 och det var inga problem att skritta ut efteråt i bara pikéträja. Ljuvligt, varmt och somrigt! Hoppas bara det håller i sig över helgen med, det är så segt attt tävla när det är regn eller kallt och blåsigt. Så var det för två veckor sen, jag var genomblöt genom kavaj, skjorta och till och med stövlarna. Kallt var det också. Två dagar senare blev jag superförkyld... BLÄ!

Jag sitter här och deppar lite över att Henriksdals Summer Tour har blivit inställd. VARFÖR? Någon som vet? Emma skrev det igår och jag gick också in på tävlingsdatabasen och kollade och jo visst, inställt. :(
Det hade varit så roligt att åka och tävla på deras fina sommartävlingar och träffa alla skåneridvänner.
Nu måste jag dra ut igen, har suttit här för länge redan. Vi hörs under dagen. Vad ska förresten ni göra idag?
Sen undrar jag en sak,
kan inte alla ni vanliga som kommenterar eller ni som vill kommentera öht bara säga hej nånstans till något inlägg så att jag kommer back on track med att svara på kommentarer igen! Det känns som jag inte har en aning om vad jag svarat på och jag VILL svara alla. :)Nu ska jag gå ut och börja rida. Ha en fin förmiddag!
Haha jag försökte verkligen inte att vara anonym på bilden, den bara blev så när min kompis gick runt och fotade!

Från hippson.se Nostalgiklipp med Meredith


Text från hippson.se
En 22-årig amerikanska med kask och röd kavaj, men utan Shutterfly. Känner du igen henne? Hippson-TV har grävt fram ett gammalt klipp på Meredith Michaels (numera Beerbaum).
Jag hittade en till.Lite roligt tycker jag. Känner ni igen henne? På vilket vis har hon förändrats ridmässigt tycker ni?
Av det lilla man kan se här alltså. :)

Tyvärr vet jag inte när detta är ifrån, någon som vet?

Horse Quote.


"A true horseman does not look at the horse with his eyes, he looks at his horse with his heart."


Missa inte!

Har du gått och funderat på en GPA Speed Air? Isåfall är det ett bra läge att slå till nu. Skara Hästsport har en kampanj på Speed Air just nu, de säljer dem för 4899kr och ordinarie pris är 7000kr!

What's hot and what's not.• Falsterbo Horse Show närmar sig!
• Det känns som att sommaren faktiskt är här.
• Strandfester och nattbad.
• Häst och ryttarutrustning från John Whitaker. Vilket uppsving de har fått!
• Grillning!

• Myggor.
• Söndersolade människor som ser 10 år äldre ut än vad de egentligen är, inte så hot.
• Ben & Jerry´s Peanut Butter Cookie Dough.
• Folk som bara driver runt i tillvaron och aldrig tar tag någonting utan låter saker bli som de blir och därmed gör andra besvikna eftersom det aldrig blir som de sagt och de lämnar aldrig några besked heller. Hur kan man med att vara sån? Det finns ju några... Jag är så TRÖTT på att bli besviken och ledsen. Gaaah! Visa lite gnista era lata muppar, vakna till och ta lite ansvar.
• Blåsiga tävlingsdagar då hinder och infångare blåser omkull mitt i en ritt.


Hur kan det vara så kul att spana ut hela ...

dsc00408 (MMS)

Hur kan det vara så kul att spana ut hela tiden? :-)


Mys

dsc00401 (MMS)

Mys


En ny liten bana idag. :-)

dsc00399 (MMS)

En ny liten bana idag. :-)


Har kommit in och står och softar en stund...

dsc00395 (MMS)

Har kommit in och står och softar en stund innan lite hoppning.


Måstesovamåstesovamåstesova!

Nu är jag inne och är trött som jag vet inte vad. Ska i duschen och sen lägga mig omgående. Imorgon blir en riktigt lång dag så jag hoppas verkligen att jag somnar direkt. I natt (som var alltså) så somnade jag inte förän 04. :s

Vad har ni hittat på idag?

Har ni förresten sett de supermegaultracoola lacktränsen från John Whitaker?
Jag väntar med stor spänning på att mitt bruna i storlek full ska komma. ♥Sopiga mobilbilder! Det ser så himla snyggt ut i verkligheten! En 100% Matildapryl hehe.
JW har även gjort skitsnygga lackgrimmor som har liiite trevliga pris än Schumachers liknande grimmor.

Nu måste jag gå så att det blir nåt sovande inatt. Imorgon blir det massor att göra!
Ha det så bra alla. Hörs imorgon.Duktig liten häst. :) Dock utan lackträns. ;) Än så länge....


God eftermiddag!

Allt bra med er? :)
Jag är inne en sväng på kaffepaus, känner mig MYCKET piggare idag...eller ja, inte pigg på det pigga viset för trött är jag men inte så förkyld längre. :D
Det är helt underbart väder här idag, 23 grader i skuggan och solen strålar för fullt. Sådana här dagar känns det som att det kanske kan bli sommar nån gång. :)
Det är så skönt att rida nu när man inte behöver massa tjocka tröjor och västar.I veckan händer det nog inte så mycket spännande för min del tror jag. Det blir träningar som vanligt, ridning och så. Bara jobb, inget annat kul på gång vad jag vet. Hoppas dock på att tajma in en lunch med Åsa i veckan! :D
I helgen blir det tävling som vanligt. Fast tyvärr får bara en pålle följa med. :(
Jag väntade in i det sista igår på besked om jag kunde tagit fler men men, det blir väl rätt soft.

Vad hittar ni på idag? Lyser solen hos er också?
Jag måste verkligen ut igen men vi hörs sen så klart! :)


Nimis funderar på vad han ska välja till l...

dsc00381 (MMS)

Nimis funderar på vad han ska välja till lunch.


Vad kul!

OJ vad många som gillar JW-paden, det trodde jag nästan att jag var ensam om haha. Jag har bara hört hur ful de flesta tycker att den är och huuuur kan du vilja rida med den hehe. ;)

I alla fall, min kommer såklart ifrån Skara Hästsport. Jag vet tyvärr inte vad den kostar men gissar på 500-600kr.
Det går alldeles utmärkt att ringa till Skara Hästsport 0511-10269 om man vill beställa saker! :)
De är superproffsiga och kan hjälpa med allt och har stenkoll på storlekar och sånt! Säg att ni läser min blogg så är de säkert extra snälla! ;)RSS 2.0